Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

torsdag den 9. april 2015

Karrykylling i tomat med æbler og rosiner

I takt med at energiniveaet er begyndt at stige, er overskuddet til at lave god, sund og let mad tilsvarende stigende. Lige nu er vi i sommerhus, og jeg har været ude og shoppe en masse nye kogebøger til at give ny inspiration til madlavningen.

En af de kogebøger jeg har forelsket mig i er Oscar Umahro Cadogan og Telma Pil Jespersens "Køkkenrevolution for hele familien". Denne her ret er stærkt inspireret derfra, men med mit eget "touch".


Det skal du bruge:


(4 personer)

1 hel økologisk kylling, delt i 8 stykker
3 spsk kokosolie
2 økologiske æbler, skåret i både
1 gult løg, finthakket
2 fed presset hvidløg
20 g frisk ingefær, fintrevet
1 dl mørke økologiske rosiner
1 knivspids vaniljepulver
1 tsk gurkemeje
1 tsk paprika
1 tsk chilipulver
1/2 tsk stødt allehånde
4 dråber fiskesauce
2 dåser hakkede tomater
Havsalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du:


1) Varm kokosolien op i en tykbundet gryde og brun kyllingestykkerne let på alle sider ved høj varme sammen med lidt salt og peber
2) Skru ned for blusset og tilsæt æbler, løg, hvidløg, ingefær, rosiner, vanilje, gurkemeje, paprika, allehånde og fiskesauce. Sauter i ca. 5 minutter
3) Tilsæt tomaterne og skru ned på lavt blus. Lad retten simre i ca. 50 minutter - eller til kødet er mørt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar