Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

tirsdag den 7. april 2015

Honningbagt laks på salat af kål, aubergine, dadler og sorte ris

I weekenden havde vi besøg af nogle skønne venner, og her fik jeg i værtindegave en ny opskriftbog. Lige hvad jeg trængte til for at finde ny inspiration. Jeg elsker at kigge i opskriftbøger, lave den samme ret lige efter opskriften, og så lege lidt med den i forhold til min egen smag. Men inspiration er nødvendig, og den fandt jeg i høj i Emma Martinys bog "Skønne salater og vidunderligt tilbehør", som varmt kan anbefales.

Her fandt jeg et væld af fantastiske salater, og denne her salat med laks er inspireret derfra. Både originalen og "min egen" var en stor succes hos både gemalen og jeg. "Originalen" finder du i Emma Martinys bog - opskriften her er inspireret der fra, hvor jeg dog har erstattet nogle af ingredienserne med nogle, som er mere i min smag. Lav eventuel en stor portion af salaten, så du har til frokosten dagen efter.

PS: De sorte ris kan være lidt vanskelige at finde, men du kan finde dem i økobutikker og i bl.a. Superbrugsen ved deres økovarer. Sorte ris er lidt dyre, men de smager fantastisk og er samtidig supersunde. Sorte ris indeholder f.eks. flere antioxidanter en blåbær og de er fyldt med fibre, mineraler og B-vitamin.


Det skal du bruge:


(2 personer)


2 stor laksefileter
100 g sorte ris
250 g spidskål
1 spsk olivenolie
3,5 spsk tamari eller soyasauce
Skal af 1/2 citron
Saft fra 1/2 citron
1 aubergine
1 tsk gurkemeje
20 g pistasjenødder
20 g hasselnødder
5 tørrede dadler
Havsalt
Friskkværnet peber
2 tsk akaciehonning

Sådan gør du:


1) Sæt de sorte ris over og lad dem koge i 35-40 minutter (se anvisningerne på pakken). Forbered imens salaten. Risene kommes lune i salaten efterfølgende
2) Imens hakkes spidskålen fint
3) Vend spidskålen i olivenolie, og  1 1/2 tsk tamari, citronskal og saft fra 1/4 citron
4) Skær auberginerne i tern samt lidt havsalt og friskkværnet peber. Kom ternene i en bradepande beklædt med bagepapir og eventuel lidt olivenolie
5) Placèr laskefileterne ovenpå aubergineternene og dryp skallen fra 1/4 citron over
6) Bland 2 tsk tamari og 2 tsk akaciehonning til en marinade og hæld ud over fileterne
7) Bag laks og auberginer i ovnen i ca. et kvarter ved 200 grader til laksen er gennemstegt og auberginerne møre
8) Skær dadlerne i tynde, små tern
9) Rist pistacienødder og hasselnødder på en tør pande og hak dem herefter groft med en hakket brødkniv
10) Vend de lune ris sammen med spidskålen og tilsæt aubergineternene, dadlerne og top med pistacie-hasselnødmix
11) Servèr med de ovnbagte laskefileter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar