Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

torsdag den 23. april 2015

Caesarsalat i en lettere udgave

Her på matriklen elsker vi Caesar salat - og i denne udgave af salaten har vi afprøvet en lidt lettere udgave af salaten. Ansjoserne kan undlades, men de giver en rigtig god salte smag til dressingen. Vær ikke bange for en "fiskesmag" - det synes jeg på ingen måder, der anes i dressingen. Er du helt afvisende over for ansjoser, kan du eventuel prøve med kapers, som også tilføre den salte smag.

Med to krudtugler i huset sprang vi lidt over, hvor gærdet, er lavest, hvad angår croutonerne. Vi købte dem færdiglavet, men under normale omstændigheder og lidt mere tid, ville jeg have lavet dem selv ved at riste nogle brødtern på en varm pande i lidt olie og lidt salt.

Sådan gør du:


(2 personer)

2 kyllingebrystfileter, kogte og kolde
1/2 agurk, skåret i skiver
80 g frisk parmasan
1 håndfuld croutoner
1 æggeblomme
1 spsk vand
2 spsk citronsaft
2 tsk dijonsennep
1-2 ansjoser
Havsalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du:


1) Kog kyllingbrystfileterne i letsaltet vand i ca. 1/2 time - alt efter størrelse - og køl dem herefter ned
2) Lav dressingen
3) Kom æggeblomme, vand, citronsaft, sennep i en røremaskine eller pisk med en håndmikser. Tilsæt lidt efter lidt olien til konsistensen tykner let
4) Tilsæt herefter ansjoser og ca. 50 g revet parmasan
5) Smag til med salt og peber
6) Riv den den kolde kyllingfilet i stykker og vend den i dressingen
7) Skær agurken i skiver, og riv salaten
8) Riv ca. 30-40 g parmasan i flager med en kartoffelskræller
9) Anret det grønne i en dyb tallerken med kyllingestykkerne og dressingen oven på. Slut af med at toppe med parmasan

Ingen kommentarer:

Send en kommentar