Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

onsdag den 22. april 2015

Asiatisk salat med oksekød

Så blev der lidt tid til at blogge igen - og denne her opskrift fortjener i den grad at blive delt. En perfekt salat til en god frokost eller en let aftensmad. Salaten er superlet at lave, men husk at starte dagen før, da oksekødet skal have lov og stå at trække i den lækre marinade natten over.

Denne her salat har efter min mening alt, hvad en salat skal have for at forkæle smagsløgene - den er sprød og med knas; der er surt, sødt, stærkt, salte og sødme. Helt enkelt godt for krop og sjæl.



Det skal du bruge:


(4 personer)

1/2 kg oksekød i strimler
3/4 dl soyasauce
3/4 dl rapsolie
2 spsk rørsukker
6 spsk. sesamfrø, ristet
5 fed hvidløg, presset
1 rød chili, finthakket
1 kinakål, fintsnittet
2 avokadoer, skåret i skiver
5 forårsløg, fintsnittet
2 lime, saften herfra
3 spsk sesamolie
1 spsk fiskesauce
2 tsk frisk ingefær, fintrevet

Sådan gør du:


Oksekødstrimler:

1) Bland 1/2 dl soyasauce med olie, 1 spsk rørsukker, ristede sesamfrø, 3 fed presset hvidløg samt finthakkede chili til en marinade
2) Kom oksekødsstrimlerne i en plasticpose sammen med marinaden, bind en knude på posen og kom den op i en skål. Stil skålen i køleskabet og marinèr oksekødsstrimlerne natten over
3) Oksekødsstrimlerne steget i en wok med høj varme ad flere omgange. Fjern eventuel væske - det er vigtigt at oksekødet steges og ikke koges
4) Når alt oksekødet er stegt, kommes det hele i wokken, hvorefter den resterende marinade hældes over. Lad det hele simre sammen, ind til det meste af marinaden er stegt væk

Dressing og salat:

1) Start på dressing og salat godt 1 time før servering
2) Bland limesaft, sesamolie, 1 spsk soyasauce, fiskesauce, 1 spsk rørsukker, 2 fed presset hvidløg og ingefær sammen til dressingen
3) Bland kinakål
4) Lad kinakålen marinere i dressingen i ca. 1 time i køleskabet
5) Inden servering blandes kinakålen sammen med forårsløg og avokado, og toppes med de stegte oksekødsstrimler
6) Bland eventuel lidt frisk koriander i


Ingen kommentarer:

Send en kommentar