Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

søndag den 12. april 2015

Asiatisk rejesalat med rejer, sesamfrø, avokado og mango

Vi er i det asiatiske hjørne for tiden, og denne her salat er superskøn. I dag lavede vi den med rejer, men rejerne kan sagtens erstattet af f.eks. strimlet kylling eller oksefilet. Uanset hvilken variant du vælger, er resultatet guf for smagsløgene.

Salaten er ud over at være sund, hurtig og let at tilberede - ideel til enten en frokost eller en lidt let aftensmad. Den vil også sagtens kunne gå som en skøn forret på en aften, hvor der står asiatisk mad på menuen.


Det skal du bruge:


(4 personer)

250 g rejer
1 stk hjertesalat, grofthakket
1 stort bundt feldsalat
2 avokado, skåret i både
1/2 mango, skåret i både
3 forårsløg, skåret i tynde skiver
1 rød chili, finthakket
2 spsk sesamfrø
1 stor håndfuld koriander, finthakket
1 limefrugt, saften herfra
1 1/2 tsk frisk ingefær, friskrevet
2 tsk rørsukker
1 spsk fiskesauce
1 spsk sesamolie

Sådan gør du:


1) Bland limesaft, ingefær, rørsukker, fiskesauce og sesamolie til en marinade. Tilsæt rejerne, og kom det hele i en lufttæt beholder eller i en plastickpose. Lad rejerne ligge i marinaden i køleskabet i et par timer
2) Skyl salaten og lad vandet dryppe godt af
3) Hak salaten, chili og forårsløgene og skær mango og avokadoerne ud
4) Rist sesamfrøene gyldne på en tør, varm pande
5) Bland alle ingredienser sammen og drys på med hakket koriander og sesamfrø

Ingen kommentarer:

Send en kommentar