Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

tirsdag den 3. marts 2015

Lammekoteletter med hjemmelavet gnocchi og tomatsauce

Så blev det igen mandens madlavningsaften - og han er desværre ikke helt så bevidst om at sparre på kulhydraterne, selv om han ofte bliver mindet om det :-) Meeen når kulhydraterne bliver brugt i en ret som denne her, er det det værd, og lige nu har vi brug for en masse energi til at holde styr på vores to små krudtugler.

Så manden er tilgivet, og retten kan varmt anbefales. Et godt tip er at lave dobbeltportion af tomatsaucen, og bruge den til f.eks. en pastaret dagen efter.



Det skal du bruge:


(4 personer)

1 spsk olivenolie
1 gult løg, hakket
1 stilk bladselleri, hakket
2 gulerødder, hakket
2 dåser hakkede tomatter
1 tsk sukker
1 stor håndfuld frisk basilikum, hakket
1 kg kartofler
30 g smør
250 g hvedemel,
2 æg, pisket
Friskrevet parmasan
4-8 lammekoteletter, alt efter størrelse
Havsalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du:


Lammekoteletter:

1) Steg lammekoteletterne på en varm pande i lidt olivenolie. Krydr med salt og peber

Tomatsauce:

1) Varm olien i en stor pande og tilsæt løg, selleri og gulerødder. Lad stege i ca. 5 minutter under jævnlig omrøring
2) Tilsæt tomat og sukker og smag til med salt og peber
3) Kog op, og skrå ned på lavt blus. Lad saucen simre i 20 minutters tid
4) Lad saucen køle lidt af og blend den herefter til en lind sauce
5) Tilsæt det hakkede basilikum

Gnocchi:

1) Skræl og hak kartoflerne, hvorefter de koges møre
2) Sigt herefter vandet godt fra og mos kartoflerne
3) Rør smør og mel i de moste kartofler og til sidst de piskede æg
4) Køl af
5) Drys mel på køkkenborden og hæld mosen ud over. Del mosen i to portioner
6) Rul hver portion til en lang pølse og skær dem i små stykker. Pres hvert stykke med bagsiden af en gaffel
7) Kog 6-8 stykker af gnocchierne ad gangen i en stor gryde spilkogende vand i ca. 2 minutter. Gnocchierne er færdige, når de kommer op til overfladen
8) Tag gnoccierne op med en hulske og lad dem dryppe godt af
9) Anret gnocchierne i en stor dyb tallerken, kom tomatsauce over og læg lammekoteletten på toppen. Drys med revet parmasan.

1 kommentar:

  1. Jeg skal vist lige ha' snakket med konen om en redigering af madplanen for næste uge - hold op det ser lækkert ud!!! MUMS...

    Mvh. Albert

    http://albert.st/

    SvarSlet