Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

søndag den 1. marts 2015

Kalvekød med kartoffel- og aspargesmos - BABYFOOD!, økologisk, gluten- og sukkerfri, uden mælk

Denne ret var en succes hos de små hoveder - men man har vel smag for luksus, selv om man kun er 8 1/2 måned gammel. Min mand og jeg havde fået hot pot med kalvekød aftenen før, og inden jeg krydrede kalvekødet, skar jeg lidt fra, så de små også kunne blive forkælet lidt med det lækre kalvekød. Jernmangel er ikke helt udsædvanlig hos babyer, og kalv er en af de bedste kilder til jern, når de har en alder, hvor de stadig ikke må få f.eks. oksekød.

PS: De to små "pops" som ses på tallerkenen, er økologiske og glutenfri majs- og hirsepops. De er perfekte til at træne pincetgreb og overgangen til lidt mere fast føde. Mine unger er helt vilde med dem.


Det skal du bruge:


1 kartoffel, økologisk
2-4 asparges, økologisk
ca. 20-25 g kalvekød, økologisk
Brystmælk eller modersmælkerstatning
1 1/2 tsk rapsolie


Det skal du gøre:


1) Skræl kartoflen og skær den i skiver
2) Gør aspargesene rene, knæk dem og kasèr den nederste del
3) Kom grøntsagerne i en dampsi og kom sien i en gryde med ca. 2 cm vand. Damp i ca. 10 minutter
4) Kom vand i en anden gryde og kog kalvekødet i ca. 20-30 minutter, alt efter hvor stykket er. Kødet skal være helt mørt og næsten falde fra hinanden, når du tager det op
5) Findel kalvekødet - kør det eventuel gennem en blender med lidt af kogevandet
6) Mos asparges og kartofler med en blender og tilsæt olie samt mælk eller mælkeerstatning

Ingen kommentarer:

Send en kommentar