Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

søndag den 1. marts 2015

Hot pot med kalv, øl og lakrids på kartoffelmos

Dette er en hel fantastisk ret, og selv Claus Meyer nok ikke er den mest populære mand i Danmark lige nu, så forstår manden at sammensætte fantastiske opskrifter. I hans bog Almanak har han en opskrift på hot pot med kalv, øl og lakrids, og denne har jeg ladet mig stærkt inspirere af. Jeg har dog tilsat lidt ekstra (bacon og persille), og erstattet lakridsroden med lakridsrodspulver, da jeg ikke kunne opdrive en stang lakridsrod her i Norge.

Retten smagte fantastisk, og nærmest endnu bedre dagen efter, så lav en ordentlig portion. Vi skal helt sikkert også prøve at lave retten med lam.



Det skal du bruge:


(6 personer)

1 kg kalvekød fra bov eller tykkam
Havsalt
Friskkværnet peber
1 pakke bacon
2 gule løg
2 stængler bladselleri
2 fed gulerødder
25 g hvedemel
2 spsk rapsolie
1/4 frisk rød chili, uden kerner
5 laurbærblade
4 kviste rosmarin
1 spsk lakridsrodspulver
1 dl æbleeddike
100 g svesker
100 g tørrede abrikoser
5 dl porter
1 l tynd kalvebouillon
2 håndfulde bredbladet persille

Kartoffelmos
1 1/2 kg kartofler
1 1/2 dl mælk
50 g smør
Havsalt
Friskkværnet peber


Sådan gør du:


1) Fjern sener og fedt fra kødet og skær det ud i 6 store stykker
2) Drys kødet med salt og peber og lad det trække i 1 time
3) Rens og skræl grøntsagerne og skær dem ud i grove tern
4) Vend kødet i mel. Varm en stegegryde op med olie i og brun kødet grundigt på alle sider
5) Kom herefter grøntsagerne med op i gryden og lad dem sautere med i 2 minutter
6) Tilsæt krydderier og eddike og lad eddiken koge halvt ind, før du tilsætter svesker og abrikoser
7) Tilsæt øl og bouillon og bring det hele i kog (skum af for urenheder)
8) Kom låg på gryden og sæt den i en forvarmet ovn på 150 grader
9) Lad kødet braisere i 2-3 timer, indtil det er helt mørt og nærmest falder fra hinanden
10) Tag gryden ud af ovnen og sigt væden over i en anden gryde, hvor den koges ind til sovsekonsistens. Smag sovsen til med ekstra eddike, salt og peber
11) Skær bacon i små stykker og steg det sprødt på en pande
12) Grovhak den bredbladet persille
13) Hæld sovsen tilbage over kød og grøntsager, og drys med persille og bacon
14) Anret oven på kartoffelmosen (se opskrift nedenfor)

Kartoffelmos

1) Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker
2) Kog kartoflerne i en tykbundet gryde i vand uden salt i ca. 20 minutter
3) Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem helt tørre 
4) Kartoflerne blendes sammen mælken som tilsættes lidt efter lidt
5) Tilsæt til sidst smør og blend til en let mos. Smag til med salt og peber

Ingen kommentarer:

Send en kommentar