Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

torsdag den 19. februar 2015

Risotto med grønne asparges

Kødfri aften og mandens madlavningsaften. Spændende...Resultatet blev (selvfølgelig) ikke helt kaloriefri, men en total lækker risotto med asparges. Opskriften havde han fundet i Meyers Almanak, og det smagte virkelig skønt og tog ikke lang tid at lave.

Lav eventuel en større portion, som du kan gemme til middagsmaden dagen efter. I morgen kommer en opskrift på bloggen på, hvordan resterne kan bruges.


Det skal du bruge:


(4 personer)

1 skalotteløg
35 g smør
300 g risottoris
1 dl hvidvin
1 litter bouillon
2 bundter grønne asparges
40 g parmasan
2-3 spsk. cidereddike
1 håndfuld kørvel

Sådan gør du:


1) Løget pilles, hakkes fint og sauteres i lidt smør til løgene er klare og møre
2) Tilsæt risene til løgene og lad dem sautere lidt med, hvorefter hvidvin tilsættes og koges ind i risene
3) I en anden gryde koges bouillon op, og når det koger, tilsættes det risene lidt ad gangen. Sørg for risene hele tiden er dækket med væske og rør godt rundt undervejs
4) Kog risene i ca 15 minutter til de er møre, men stadig har bid. Krydr med salt under kogningen
5)Vask aspargesene og knæk det nederste stykke af.
6) Skær 2/3 af aspargesene i fine små stykker og rør ind i risene, så de lige får lidt varme
7) Gem aspargeshovederne og blancer dem i ca. 30 sekunder i letsaltet vand. Herefter kommes de direkte over i koldt vand, så de kan holde sprødhed og farve
8) Tag risene af varmen, tilsæt smør og parmasan
9) Hak kørvelen og kom den i risottoen
10) Smag til med salt og cidereddike og anret risottoen. Pynt med aspargeshovederne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar