Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

torsdag den 26. februar 2015

Pekingand med hoisinsauce og mandarinpandekager


Mmmm denne klassiske kinesiske ret egner sig rigtigt til fredagshygge, og smager helt fantastisk. Det er absolut en af favoritretterne her i huset. Den har været gemt væk i et stykke tid, men blev forrige weekend hevet frem igen til stor begejstring. 

Den oprindelige opskrift på Pekingand laves med en hel and og tager lang tid både at forberede og tilberede. Med andebryst går det lidt hurtigere, og vi gør nogle ting lidt enklere, så retten ikke tager helt så lang tid at lave. Personligt synes jeg resultatet bliver lige så godt - og så er det bare lettere at gå til en fredag aften (man skal dog lige væbne sig med lidt tålmodighed ift. tørringen af andebrystskinnet, men her er det så godt at have en føntørre ved hånden - se hvorfor i opskriften nedenfor!)


Det skal du bruge:

(4 personer)


3 stk andebryst
1 glas hoisin sauce
2-3 l kogende vand
2 spsk honning (jeg foretrækker akaciehonning, så honningsmagen ikke bliver alt for dominerende)
1,5 dl varmt vand
2 agurker
16 forårsløg

Mandarinpandekager:

565 g hvedemel
3 tsk sukker
3 3/4 dl kogende vand
1,5 spsk sesamolie

Sådan gør du:


1) Rids med en skarp kniv skindet på andebrystene
2) Kog 2-3 l vand. Hold herefter de tre andebryst ind over vasken, og hæld langsom og meget forsigtigt det kogende vand over andebrystene. Drej andebrystene, så vandet skolder hele skindet
3) Læg herefter de tre andebryst på en bagerist over en bradepande. Bland honningen og det varme vand, hvorefter blandingen smøres ud over andebrystene to gange, så skindet er helt dækket.
4) De 3 andebryst skal nu tørre, og her kan du vælge mellem 2 alternativer. Du  kan enten hænge dem til tørre på et tørt og luftigt sted i 4-5 timer ELLER du kan bruge en elektrisk hårtørrer med ca. 1 meters afstand til kødet (mange af vores gæster har syntes, at det har været lidt en sjov gimmick at se os stå med føntørren i køkkenet og tørre and). Skindet er tilstrækkeligt tørt, når det føles papiragtigt. TIPS: Væbn dig med tålmodighed - jo mere papiragtig du kan få skindet, des sprødere bliver det
5) Flæk agurkerne og fjern kernerne, hvorefter de skæres meget tyndt ud i stave.
6) Rens forårsløgene og skær ca 3/4 af det hvide af løgene. Skær også forårsløgene i fine strimler, og læg dem eventuel i isvand, så de får lidt "krøl" på enden
7) Forvarm ovnen til 210 grader. Grill andebrystene på grillristen over bradepanden i 25 minutter. Vend andebrysterne forsigtigt uden at ødelægge skindet, og grill dem yderligere i 15-20 minutter. Tag herefter kødet ud af ovnen og lad dem stå i nogle minutter, hvorefter de lægges på et varmt fad.

Mandarinpandekager

1) Mel og sukker kommes i en røreskål, og det kogende vand hældes over. Rør et par gange i blandingen, og lad den herefter dampe lidt af, til den er lunken
2) Ælt herefter blandingen på et let melet bræt (eller en køkkenmaskine) og lav en blød dej. Dæk dejen til og lad den hæve i ca. 30 minutter
3) Når dejen er færdig med at hæve, tager du to spsk dej og ruller hver til en kugle. Herefter rules kuglerne ud med en kagerulle til cirkler med ca 8 cm i diameter. Smør en cirkel med lidt sesamolie, og læg en anden cirkel ovenpå, hvorefter de rulles ud til en tynd pandekage på ca. 15 cm i diameter. Sådan fortsætter du med resten af dejen og olien, således at du når op på ca 15 "dobbelte" pandekager
4) Når pandekagerne er klar, varmer du en stegepande op og steger pandekagerne en ad gangen. Pandekagerne vendes, når der kommer små bobler på oversiden, hvorefter de vendes. Når pandekagerne svulmer op, er de færdige, og de lægges på et fad, hvor de kan køle lidt af.
5) Når pandekagerne er køles lid af, kan de to lag i pandekagen trækkes fra hinanden. Stabl dem på et fad og dæk dem til, så du undgår at de bliver tørre.

Anretning og servering:

1) Kødet skæres i fine stykker med en skarp kniv
2) Server andebrystkødet sammen med pandekagerne, hoisinsauce, forårsløg og agurk
3) Kødet lægges sammen med agurk og forårsløg på en pandekage smurt med hoisinsauce. Herefter foldes pandekagen til en kuvertform lige til at spise!

1 kommentar: