Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

mandag den 16. februar 2015

Dampet rødspætte med salat af søde kartofler, sprøde østershatte, avokado, frisèe og løg

Tvillingerne bliver ældre - nu 8 måneder, og der begynder at indsnige sig lidt overskud igen. Lysten til både at lave mad og bloggen er kommet så småt tilbage, og jeg forsøger derfor at sparke lidt gang i min blog igen. Med de to nye krudtugler vi har fået i familien, stiller det endnu større krav til planlægning - og at gøre tingene let og enkelt. Det smitter også af på madlavningen, men let og enkelt kan også være sund og lækkert, og jeg håber derfor at der er flere travle familier, som kan finde inspiration i vores madlavning.

Jeg starter ud med en super lækker, sund ret med fisk og salat: Dampet rødspætte med salat af søde kartofler og sprøde østershatte.


Det skal du bruge:


(4 personer)

Fisken

4 rødspættefileter
1 håndfuld bredbladet persille
1-2 gulerødder, groftskåret i tern
1 porre, groft skåret i tern
1 dl hvidvin
Salt og friskkværnet peber

Salaten

2 store søde kartofler, skåret i små tern
2-3 spsk citronsaft, presset fra en frisk citron
1 spsk rapsolie
200 g østershatte, renset
1 skalotteløg, finthakket
2 avokadoer, skåret i små tern
1 frisèesalat
Salt og friskkværnet peber

Dressingen

Fintrevet skal og saft af 1 usprøjtet citron
2 spsk rapsolie
1 spsk akaciehonning
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:


Fisken:

1) Dæk rødspættefileterne med vand i en sauterpande. Tilsæt hvidvin, porrer, gulerødder og persille samt salt og peber
2) Lad fisken dampe ved mellemvarme i ca. 20 minutter under låg

Salaten:

1) Varm ovnen op til 200 grader
2) Vend kartoffelternene i lidt rapsolie og citronsaft samt salt og peber og bag dem i en bradepande i ca. 30-40 minutter. Vend lidt rundt i dem undervejs
3) Skær de rensede østershatte i mindre stykker og steg dem i lidt rapsolie på en pande til de er gyldne og sprøde
4) Lad østershatte og kartoflerne afkøle
5) Skær avokadoen i mindre tern og vend den sammen med salaten, løg, kartoffelternene og østershattene
6) Bland dressingen og vend den godt i

Dressingen

1) Rør alle ingredienser godt sammen og bland dressingen i salaten

Ingen kommentarer:

Send en kommentar