Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

søndag den 3. august 2014

Rabarbertærte - simpelt, hurtigt og superlækkert

Det bliver simpelhen ikke enklere at lave en superlækker dessert til en hyggelig aften eller til uventede gæster. Inspirationen til opskriften fandt jeg i et Tara Smak magasin, og den er intet mindre end genial, når det skal være hurtigt og simpelt. Perfekt, når overskuddet er lidt lavt, men lysten til noget sødt er stor. Sørg bare for altid at have nogle købte butterdejsplader i fryseren. Det er rabarbersæson nu, og derfor brugte jeg rabarber til vores tærte i går, men i princippet kan alle slags frugt anvendes - både frisk og frossen.


Det skal du bruge:


(3-6 personer)

3 frosne butterdejsplader (a ca 85 g)
1 æggeblomme
1 spsk vand
3-4 stilke rabarber (ca 400 g)
2-3 kviste mynte
ca 1 dl sukker
Vaniljeis

Sådan gør du:


1) Tag butterdejspladerne ud af fryseren og kom dem på en ovnplade beklædt med bagepapir
2) Lad butterdejspladerne tø op i ca 20 minutter og varm ovnen op til 200 grader
3) Rens rabarberstilkene og skær i strimler på langs
4) Hak myntebladene
5) Bland rabarber og mynteblade med ca. 1/2 dl sukker og lad trække i 10 minutters tid
6) Prik butterdejspladerne med en gaffel og pensl med æggeblomme pisket sammen med vand
7) Fordel rabarber-mynteblandingen på de tre plader og drys ca 1/2 dl sukker over
8) Bag nederst i ovnen i ca. 20 minutter
9) Servèr tærterne lune sammen med vaniljeis

Ingen kommentarer:

Send en kommentar