Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

mandag den 18. august 2014

Rabarberkompot med is, skum og chokolademarengs

En herlig dessert, som godt kan anbefales at servere for gæster en lun sommeraften her i rabarbersæsonen.

Jeg elsker rabarber og bruger det i alle mulige variationer. Lav f.eks. en ekstra portion kompot og brug det som lækker marmelade på morgenbrødet dagen efter. Det smager helt fantastisk.

Chokolademarengsen kan du også variere ved f.eks. at bruge lakridspulver i stedet for kakao. Det smager også fantastisk. Prøv også med frysetørret hindbær. Fantasien sætter ingen grænser.


Det skal du bruge:


(4 personer)

700 g rabarber
1 vaniljestang
75 g sukker
1 l god is - vanilje eller chokolade
2-3 dl fløde eller vaniljekesam/yoghurt
3 æg 
200 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 tsk kakao

Sådan gør du:


Rabarberkompot:

1) Skær rabarberstilkene i mindre stykker
2) Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene godt med lidt sukker på et skærebræt
3) Kog rabarber, vaniljesukker, sukker og vaniljebælg sammen ved svag varme i ca 10-15 minutter til rabarberne er udkogte. Hvis der dannes for meget saft, kan du koge uden låg

Chokomarengs:

1) Del æggene i blommer og hvide. Det er kun hviden du skal bruge. Pis hviderne stive
2) Bland sukker, kakao og vaniljesukker og tilsæt det til hviderne lidt efter lidt, mens du pisker
3) Pisk i 10-15 minutter
4) Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt små toppe eller klatter ud på et bageplade med bagepapir
5) Bag kagerne i ovnen ved 100 grader i ca 50 minutter

Anretning:

1) Kom rabarberkompot i bunden af et dessertglas
2) Anret herefter 2 kugler is
3) Kom 2 spk. flødeskum eller vaniljekesam/yoghurt oven på isen og slut af med at sætte chokomarengsen i siden af glasset.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar