Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

lørdag den 2. august 2014

Pitabrød med krydret kylling og grønt

Med tvillinger på 8 uger og dermed hænderne fulde må det fleste af vores måltider være forholdsvis simple og hurtige at gå til. Men det betyder jo ikke, at man behøver at gå al for meget på kompromis med smagen - det kræver bare lidt kreativitet og planlægning. Når jeg sidder og ammer, sidder jeg og planlægger vores måltider, og tænker over, hvordan vi kan gøre dem lettere at tilberede. Herefter er jeg så så heldig, at jeg har en mand, som er god i køkkenet og står for en stor del af den "operationelle" del - dvs. selv madlavningen.


I går stod den på en af de rigtig lette - men også super gode retter: Pitabrød med krydret kylling og grønt. Det smager supergodt og en god måde at få en masse grøntsager på. Køb eventuel pitabrødene grove, hvis du vil gøre måltidet ekstra sundt.

Det skal du bruge:


(4 personer)

4 kyllingefileter
1 l vand
1 rød chili, flækket
3 peberkorn
1 løg, delt i både
1 spks salt
1 spsk olie
1 spsk paprika
1/4 agurk
4 forårsløg
1 snackpeber
8 pitabrød

Dressing:

4 dl creme fraiche
1/2 tsk spidskommen
1/4 tsk kardemomme
1/2 tsk paprika
1/2 tsk chili/cayenne
Salt og peber

Sådan gør du:


1) Kog kyllingefileterne i vand med chili, peberkorn, løg og salt i ca. 30 minutter
2) Riv det kogte kyllingekød fra hinanden
3) Svits paprika i olie, tilsæt kyllingekødet og 2 dl af kogelagen. Lad det simre under omrøring til væden er væk.
4) Skær grøntsagerne i mindre stykker
5) Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og lun pitabrødene
6) Server alle dele i forskellige skåle, og saml så hver især jeres pitabrød

Ingen kommentarer:

Send en kommentar