Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

tirsdag den 13. maj 2014

Ovnstegt hel kylling med friske krydderurter og hindbær-mozzarellasalat

Jeg er tilsyneladende gået helt bersærk i sæsonens bær - måske det er en graviditetsting, men uanset, så bliver de indtaget i alle variationer lige nu.

I aftes stod den på en hel, ovnbagt kylling og som tilbehør endte det op med at blive en ny salatvariation med bær. Denne gang med mozzarella og hindbær - og hold fast, hvor det bare smagte godt.


Pga. min tvillingegraviditet og svangerskabsdiabetes går jeg meget op i blodsukker i de her dage. Jeg synes det er vanskeligt at holde det stabilt, og der er godt nok mange madvarer, som bare er et "no go". Heldigvis kan jeg spise både relativt mange hindbær og blåbær uden at det har en negativ effekt på blodsukkeret - især hvis det bliver kombineret med en masse proteiner i form af f.eks. kød.

Det skal du bruge:


(4 personer)

1 hel stor kylling
1 citron
3-4 hvidløg
Friske krydderurter, f.eks rosmarin, estragon og persille
Olivenolie
Havsalt
Friskkværnet peber
1 bakke friske hindbær
1 stor rulle hvid mozzarellaost
1-2 hoveder hjertesalat
Balsamico

Sådan gør du:


1) Varm ovnen op til 200 grader
2) Rens kyllingen godt, og stop kvarte citronbåde, hvidløg og friske krydderurter op i rumpen af kyllingen. Gnid resten af kyllingen godt ind i olie og krydr med salt og peber
3) Steg kyllingen i ovnen i 1-1 1/4 time
4) Når kyllingen er færdig deles den i 4 store stykker
5) Skær mozzarellaosten i skiver og del salaten i mindre stykker
6) Kom mozarella, salat og hindbær op i en skål og vend balsamico og lidt salt og peber rundt i salaten
7) Portionsanret med et stykke kylling og hindbærsalaten ved siden af

Ingen kommentarer:

Send en kommentar