Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

tirsdag den 20. maj 2014

Ovnbagt laks med salat af blomkål, citron, kapers og parmasan samt masser af krydderurter

Blomkål hører også til en af favoritterne i øjeblikket - og denne her salat smager intet mindre end fantastisk sammen med fisken. Citronen og citronmelissen gør den superegnet til fisk, og de salte kapers samt fede parmesan er en perfekt kombination.

Endnu engang vil jeg gerne slå et slag for, at man køber sine fisk friske og i høj kvalitet. Der er en verden til forskel på at spise frossen fisk og frisk fisk. Det er ganske vist ofte lidt dyrere, men det er det hele værd - og man kan jo gå efter sæsonfiskene, der som regel er lidt billigere.


Det skal du bruge:


(4 personer)

4 Laksefileter af god kvalitet, f.eks. Salma
1 dl hvidvin
1 dl vand
1 stort blomkålshoved, skåret i tynde skiver
1 dl kapers
2 usprøjtede citroner, saft og skal
1/2 bundt kruspersille, finthakket
1/2 bundt citronmelisse, finthakket
75 g frisk hel parmesan, høvlet med kartoffelskræller
Olivenolie
Havsalt
Friskkværnet peber


Sådan gør du:


1) Varm ovnen op til 200 grader
2) Kom vin, vand og lidt olivenolie sammen med laksefileterne i et ildfast fad. Krydr med salt og peber. Bag laksen i ca. 20 minutter
3) Klargør grøntsager og krydderurter
4) Bland citronsaft, skal og olivenolie sammen med lidt salt og peber til en dressing
5) Bland blomkålsskiver, kapers og krydderurter i en skål
6) Når laksen er færdig portionsanrettes den. Ved siden af laksen anrettes salaten - først blomkålsblandingen, herefter dryppes med dressing og til sidst toppes med parmasan


Ingen kommentarer:

Send en kommentar