Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

mandag den 12. maj 2014

Oksebøf med grillede grøntsagsspyd og kold, fedtfattig bearnaisesauce

Denne ret - og især den kolde sunde udgave af bearnaisesaucen - var et absolut hit. Hold da op, hvor det smagte godt, og vidste man det ikke på forhånd, var det vanskelig at tro, at saucen var en sund og fedtfattig udgave af den traditionelle bearnaisesauce. Det er selvfølgelig ikke en rigtig bearnaisesauce, men smagen kommer meget tæt på og det smager super godt - så prøv denne udgave.

Jeg så helt tilfældig opskriften på TV2 og googlede den efterfølgende, da selv børnene som smagte i fjernsynet var begejstret. I forhold til opskriften på TV2 har jeg dog erstattet skyr med yoghurt (kan ikke få ren skyr uden smag her i Norge) og jeg erstattede også estragoneddike med hvidvinseddike.


Det skal du bruge:


(4 personer)

4 oksesteaks
1 aubergine
1 squash
1 gul peber
1 rød peber
1 grøn peber
Olivenolie
3 æg
1 skalotteløg
1 bundt frisk estragon
4 dl yoghurt naturel, fedtfattigt og uden sukker
2 spsk sennep
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk gurkemeje
Havsalt
Friskkværnet peber
8 træspyd

Sådan gør du:


1) Start grillen op
2) Sæt træspydene i blød i koldt vand
3) Skær imens grøntsagerne i mundrette bider
4) Bland olivenolie med lidt salt og peber, kom det i en plasticpose sammen med grøntsagerne og vend grøntsagerne godt i olien
5) Tag spydene op af vandet, og sæt grøntsagerne på
6) Krydr bøfferne og grill dem. Når de er færdiggrillet tages de over på en tallerken, og skal hvile i ca 10 minutter
7) Grill imens grøntsagsspydene og lav den kolde bearnaisesauce
8) Kog æggene hårdkogte
9) Hak imens løg og estragon, og kom op i en skål
10) Tilsæt eddike, sennep, yoghurt og gurkemeje
11) Køl æggene af under koldt vand og hak dem fint. Kom også æggene i skålen
12) Blend med en stavblender og smag til med salt og peber
13) Server bøfferne sammen med grillspydene og den kolde bearnaisesauce


Ingen kommentarer:

Send en kommentar