Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

fredag den 9. maj 2014

Fuldkornstortillas med klassisk mexifyld

Denne ret er en, som jeg ofte laver, når jeg ikke har den helt store energi til at stå i køkkenet, og når det gerne må gå lidt hurtigt. Men det er jo ikke ensbetydende med, at man går på kompromis med, at aftensmaden skal smage godt uanset, om det er hverdag eller weekend.

Der findes jo mange måder at lave fyldet til tortillas på. Her i huset foretrækker vi at lave fyldet som en chili con carne som følges med en masse grøntsager, guacamole, salsa, creme fraiche og revet ost. Lav eventuel en dobbelt portion af chili con carnen, og gem til dagen efter eller kom det på frys til en anden dag, hvor energiniveauet er lavt.

Istedet for almindelige hvedetortillas, brugte vi fuldkornstortillas for at reducerer indtaget af de hurtige kulhydrater, som ikke er så godt for blodsukkeret. Til vores store overraskelse smagte fuldkornstortillassene faktisk rigtig godt og var en fuldværdig erstatning til de rene hvede tortillas. Så prøv dem, hvis du vil gå efter et sundere alternativ.

Dette skal du bruge:

(til 4 personer)

Fyld til tortillas
6-700 g hakket oksekød
2 dåser hakket tomater
1 dåse tomatpuré
2 hakkede løg
1 hvidløgsfed
2 dåser chilibønner
2 røde chilier
1 tsk Cayennepeber (alt efter hvor krydret, du foretrækker retten)
salt og peber
Olie til stegning
1 pakke store mexicanske fuldkorns tortillas

Tilbehør:
3 modne avocadoer
1 glas salsa
1 glas jalapenjos
1 pose revet cheddarost
1 bæger creme fraiche 18 %
1 stor dåse majs
1 agurk
3-4 modne tomater
1 iceberg salathoved

Sådan gør du:


1) Pil og hak løg og hvidløg
2) Skyl, rens og hak chilierne i små stykker
3) Varm olien op i en stor gryde og svits løg og chili - de må ikke tage farve
4) Tilsæt herefter det hakkede oksekød, og svits det til det tager farve
5) Tilsæt herefter tomatpuré, hakkede tomater, og cayennepeber, kog det hele op, og lad det herefter simre i 10-15 minutter
6) Tilsæt til sidst chilibønnerne og varm hele retten op
7) Mos avocadoerne sammen med lidt cayennepeber og creme fraiche med en stavblender til en fin guacamole
8) Server chili con carnen rygende varm sammen med varme tortillas og tilbehør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar