Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

lørdag den 5. april 2014

Oksebøffer / tournados på sellerimos med svampe og trøffelolie

Så ingredienser og så alligevel så delikat og lækkert. En fantastisk middag - og bøfelskere vil føle at de er kommet i himlen.

Når det nu er så få ingredienser, der kræves for at lave denne fantastiske middag, så und dig selv at investere i nogle ordentlig råvarer. Det vil sige en ordentlig bøf, noget godt smør og en rund trøffelolie af høj kvalitet. Du vil ikke fortryde det.


Det skal du bruge:


(4 personer)

4 tournedos eller oksebøffer
300 g blandede svampe
2 håndfulde hakket kruspersille
1 knoldselleri plus lidt af kogevandet
1 dl piskefløde
50 g smør
Trøffelolie
Havsalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du:


1) Sellerien skraldes og skæres ud i små tern
2) Kog sellerien i letsaltet vand i ca. 25 minutter
3) Svampene renses, skæres i skiver og steges i ca. 20 g smør til de er gyldne. Hold dem varme og krydr med salt og peber
4) Dup kødet tørt og krydr med salt og peber
5) Varm en pande godt op og steg bøfferne på den meget varme pande - 3-4 minutter på hver side alt efter tykkelse og hvordan man kan li sin bøf
6) Tag bøfferne af panden og lad dem hvile under et stykke stanniol i ca. 10 minutter
7) Hæld vandet fra selleriterningerne (gem noget af det) og mos sellerien godt med en gaffel eller en håndmikser
8) Rør lidt kogevand og fløde i til konsistensen er cremet
9) Brun 30 g smør og tilsæt det til sellerimosen
10) Portionsanret med bøfferne placeret oven på sellerimosen og top med svampe. Drys med finthakket kruspersille og dryp lidt trøffelolie over mosen til sidst - kun meget lidt, da det giver en kraftig smag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar