Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

torsdag den 10. april 2014

Lammesteg med langtidsbagte tomater, auberginepakker og sauce på krydderurter

Denne her ret lavede vi i lørdags, og den smagte helt vidunderlig. Den vil helt sikkert være en succes til enhver gæstemiddag. Selv om den måske umiddelbart kan lyde lidt krævende med auberginepakker mm., så er retten faktisk temmelig enkel at tilberede, hvilket er endnu en grund til, at den er ideel til at servere for gæster.

De tørrede tomater kan bruges i mange andre sammenhænge. De smager helt fantastiske - langtidsbagningen giver dem den skønneste dybe, intense smag.


Det skal du bruge:


(4 personer)

1 kg lammesteg
200 g cherrytomater
4 blade savojkål
1 aubergine
1 lime, saften
1 hvidløg, finthakket
1 1/2 spsk purløg, finthakket
3 spsk persille, finthakket
3 spsk basilikum, finthakket
3 dl kraftig kalvefond
50 g smør
Olivenolie
Havsalt
Friskkværnet peber
Madfilm

Sådan gør du:


1) Varm ovnen op til 120 grader
2) Smør et ildfastfad med olie, del tomaterne i halve og fordel dem i fadet. Dryp med lidt olie og krydr med salt og peber. Sæt tomaterne i ovnen på nederste rille, og bag dem i ca. 2 timer
3) Krydr lammesteget med salt og peber
4) Varm ovnen op til 120 grader, og steg lammestegen i ovnen i ca. 1 time. Den skal have en temperatur på ca. 70 grader. Når den er stegt færdig, skal den hvile et kvarters tid, før du skærer den ud
5) Skræl auberginen og skær auberginekødet i små stykker. Damp dem møre i en sauterpande i ca. 1/2 dl olivenolie, limesaft, presset hvidløg, salt o gpeber
6) Køl aubergineblandingen af og vend den purløgen og halvdelen af persillen og basilikummen
7) Blanchèr kålbaldene i et par minutter i letsaltet vand til de er let bløde. Køl dem efterfølgende af i iskoldt vand, lad dem dryppe af og dup dem tørre. Skær forsigtig det grove fra stilkene væk
8) Fordel auberginemosen på de 4 blade og fold bladene til små pakker. Pak dem tæt ind i madfilm og varm dem igennem i kogende vand lige inden serververingen
9) Kog den kalvefonden op og tilsæt den resterende halvdel af persillen og basilikummen. Skær smørret i tern, og  pisk dem i kalvefonden. Herefter skal den ikke op at koge igen. Smag til med salt og peber
10) Skær lammestegen ud i tynde skiver
11) Portionsanret. Start med saucen på tallerkenen og fordel herefter lam, tomater og auberginepakke oven på saucen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar