Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

søndag den 16. marts 2014

Vitello tonnato

Denne ret lækre traditionelle italienske ret forkælede vi os selv med i går aftes. Den smager helt vidunderlig. Vitello tonnato kan du servere både som forret og hovedret eller som en del af en buffet. Vi spise den som en let hovedret med et rigtig godt stykke italiensk brød til.

Dem, som ikke tidligere har stiftet bekendtskab med Vitello Tonnato, er måske lidt skeptiske over for sammensætningen med kalvekød og tunfisk. Det lyder umiddelbart også lidt mærkeligt, men lad dig ikke skræmme og prøv det. Jeg har endnu til gode at møde nogen, som ikke synes at det smager helt fantastisk, så mon ikke også du vil synes det?


Det skal du bruge:


(ca. 4  personer til hovedret - 6-8 personer til forret)

Kalvestegen

700 g kalvesteg
5 dl hvidvin
4 laurbærblader
2 stilke friske rosmarin
1 stort hvidløgsfed
4 blade frisk salvie
1 1/2 tsk hele peberkorn
4 dl vand

Tunsauce

1 dåse tun
2 kogte æggeblommer
1 dl olivenolie
4 italienske ansjoser
Havsalt
Friskkværnet peber
Saften fra 1/2 citron

Salat
Blandet salat
Kapers
Olivenolie
Vinaigre
Sennep
Honning
Havsalt
Friskkværnet peberkorn

Sådan gør du:


1) Kom kødet i en lage bestående af hvidvin, laurbærblade, rosmarin, salvie, peberkort og banket hvidløgsfed. Kom kødet i en gryde sammen med lagen og læg låg på. Det bedste er, at hvis kødet får lov at trække i lagen natten over eller alternativ, at du laver lagen tidligt om morgenen og lader kødet trække hele dagen
2) Når du er klar til at tilberede stegen, hældes vandet over stegen, som sættes til at koge i lagen i ca. 1 time. Kernetemperaturen skal være ca. 65 grader
3) Lad kødet afkøle i lagen, og lad gerne stå i nogle timer
4) Ta kødet op af lagen, og kog lagen ned til der næsten ikke er mere tilbage andet end koncentreret smag
5) Skær kødet i tynde skiver 
6) Dræn tunen og kom den op i en blender sammen med kogte æggeblommer, ansjoser, kapers, olie, citronsaft og 2-3 spsk af lagen. Blend det til en sauce og smag til med salt, peber og evt. mere lage
7) Skyld salaten, og vend den i en tilsmagt dressing af olie, vinaigre, sennep, honning, salt og peber
8) Anret kalveskiverne på et stort fad, og fordel tunsaucen rundt på kødet. Anret med salat i midten og pynt med kapers
9) Servèr sammen med et godt stykke italiensk brød

Ingen kommentarer:

Send en kommentar