Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

mandag den 10. marts 2014

Svinekød i sur-sød sauce

En god og let hverdagsret med masser af gode grøntsager. Der skal bruges forholdsvis mange ingredienser, men måske du allerede har en del af dem i dit basiskøkken? Ellers kan du overveje at lave dobbeltportion og fryse ned, eller spise igen dagen efter.

Retten er rigtig dejlig og krydret - og alt efter smag og behag bestemmer du selv, hvor stærk, du vil have den. Vil du gerne have den rigtig stærk, kan du eventuel overveje at tilsætte lidt cayennepeber. Det giver noget bid og en god kontrast til det sure og søde.


Det skal du bruge:


(4 personer)

400 g svinekød i tern
3-4 spsk jordnøddeolie
1 fed hvidløg, presset
1 gult løg, finthakket
1 rød chili, finthakket
10 g frisk ingefær, fintrevet
3 spsk soya
2 spsk rørsukker
2 spsk hvidvinsvinaigre
1 spsk tomatpurè
1 dl grøntsagsbouillon
1 tsk majsstivelse
1 brocollihoved, nippet i små buketter
1 blomkålshoved, nippet i små buketter
1 pose sukkerærter
2 store gulerødder, skåret i stave
Havsalt
Friskværnet peber

Sådan gør du:


1) Svinekødet brunes i en varm wok i olie, hvorefter det tages op og sættes til side
2) Svits løg, hvidløg, ingefær og chili i olien brugt til at stege svinekødet
3) Tilsæt soya, vinaigre, tomatpurè, bouillon og sukker. Kog det godt igennem
4) Rør majsstivelse ud i koldt vand og jævn bouillonblandingen
5) Vend til sidst kødet i saucen sammen med grøntsagerne, og varm godt igennem
6) Servèr sammen med ris

Ingen kommentarer:

Send en kommentar