Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

fredag den 21. marts 2014

Søtunge på risotto med østershatte og spinat

Hvilken fantastisk start på weekenden og hvilket helt vidunderligt, skønt måltid. Et af de bedste, jeg har fået længe. Risottoopskriften har jeg lånt fra Claus Meyers Almanak, og er den bedste opskrift på risotto jeg er stødt på. Den smagte helt fantastisk.

Søtunge er i sige selv en fisk, som altid er en fornøjelse og en weekendluksus - og intet mindre end den bedste risotto kan selvfølgelig akkompagnere den. Kan varmt anbefales.

Det skal du bruge:


(4 personer)

Fisken

6-700 g søtungefileter
4 håndfulde friske krydderurter, f.eks. persille, estragon og dild
50 g smør
3-4 dl hvidvin
Saften fra 1 citron
1 dl vand
Havsalt
Friskkværnet peber

Risotto

1 liter hønsebouillon
1 skalotteløg, finthakket
40 g smør
1 dl hvidvin
300 g risottoris
100 frisk spinat, finthakket
150 g østershatte, grofthakket
50 g friskrevet parmesan
1 økologisk citron, fintrevet skal og saft
Bredbladet persille

Sådan gør du:


1) Smør en ovnfast fad, og varm ovnen op til 175 grader
2) Kom søtungefileterne i fadet og tilsæt hvidvin, vand og citronsaft, havsalt og friskkværnet peber. Fordel smørklatter over fiskene
3) Pak det ovnfaste fad godt ind i stanniol og damp søtungerne i ovnen i ca. 20-25 minutter
4) Lav imens risottoen
5) Kom bouillon i en gryde og kog op
6) Hak skalotteløg og sauter det i en pande i lidt smør til det er klart og mørt. Må ikke tage farve
7) Tilsæt nu ris og sauter videre i et par minutter, hvorefter vinen tilsættes
8) Lad vinen koge ind i risene og tilsæt kogende bouillon lidt ad gangen. Sørg for at risene er dækket hele tiden og rør godt rundt undervejs. Tilsæt salt undervejs
9) Lad risene koge i 15-18 minutter til de er møre
10) Rist østershattene i lidt smør i 3-4 minutter, og bland dem herefter i risene
11) Tag risene af varmen og rør smør og parmesan i lidt efter lidt, så den får en flydende og cremet konsistens
12) Vend den friske spinat ned i den varme risotto
13) Smag til med citronskal og citronsaft, salt og peber
14) Portionsanret risotto og søtunge og pynt med lidt grønt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar