Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

søndag den 9. marts 2014

Søtunge med hummer og trøffel

I går aftes havde vi lidt at fejre, så den fik hele armen på middagen, som dårligt kunne blive mere luksuriøs. Det er bare alle pengene værd at investere i sådan en middag en gang imellem, og det smagte helt fantastisk. På trods af rettens dyre råvare, så er den stort set ukompliceret at lave og tager ikke lang tid at tilberede.

I stedet for søtunge, som vi brugte, kan du også bruge rødspætte eller rødtunger. Hummeren kan fint erstattes af hummerhaler. Hvis du får fiskehandleren til at hjælpe dig med at flå og fileterer fiskene, så husk at få skrog, finner og skind med dig hjem, da du skal bruge det til kogelage.

Det skal du bruge:


(4 personer)

2 flået og fileteret søtunger
1 dl tør hvidvin

Kogelage

5 dl vand
1 hakket løg
4-5 hele peberkorn
1 potte kurspersille

Sauce
2 spsk smør
2 spsk hvedemel
4 dl kogelage 
2 æggeblommer
1 dl piskefløde
75 g revet gruyere
Havsalt
Friskkværnet peber

Garnering
ca hummerkød fra en hummer med ca. 1/2 kilo i vægt
1 frisk trøffel, skåret i skiver

Sådan gør du:


1) Kog en fiskelage af skrog, skind og finner fra fisken sammen med salt, peberkorn, løg og 3-4 stilke persille. Kog i ca. 20 minutter, og si den herefter
2) Smør en ovnfast fad med smør og læg søtungerfileterne i fadet
3) Hæld 3 dl af kogelagen over søtungefileterne sammen med hvidvinen
4) Kom folie omkring det ovnfaste fad og damp fiskene i ovnen i ca. 15 minutter ved 250 grader
5) Tag herefter søtungerne ud og hæld forsigtig lagen over i en skål eller kasserolle
6) Fordel hummerkød samt trøffelskiver oven på fiskene. Sæt til side og hold fiskene varme under stanniol
7) Smelt smør og rø det sammen med melet
8) Tilsæt de 4 dl kogelage under omrøring. Kog op og lad koge i et par minutter
9) Rør æggeblommer sammen med fløde, og pisk det herefter i saucen. Saucen bringes til kogepunktet, uden at komme op og koge (så skiller den)
10) Rør du den revne gruyereost i saucen og krydr med salt og peber
11) Hæld saucen over søtungefileterne, hummer og trøffelskiver og gratinèr i ovnen ved 250 grader i ca. 4-5 minutter
12) Portionsanret og pynt med finthakket persille. Servèr med godt hjemmebagt flute til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar