Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

onsdag den 12. marts 2014

Stærk thaisalat med oksekød, mango og lime

Mums for en skøn salat - omend noget krydret ifølge min mand, som syntes den var lidt rigelig stærk.

Personligt elsker jeg stærk mad, men det kan anbefales at smage til med chillierne lidt af gangen. Det er dog vigtig, at der er noget bid i dressingen, så den matcher de søde mangoer og nødderne.

Det stærke og søde sammen med den friske limesaft er en perfekt kombination til noget godt oksekød, men du kan selvfølgelig også bruge andet slags kød til denne ret.


Det skal du bruge:


(4 personer)

4 oksefileter
Havsalt
Friskkværnet peber
2 hjertesalathoveder, fintsnittet
5 håndfulde cashewnødder, grofthakket
2 mangofrugter, skåret i tern
1 1/2 rødløg, finthakket
4 håndfulde frisk mynte, finthakket
8 håndfulde friske koriander, finthakket
120 g brunt sukker
4-5 lange røde chilier, finthakket
1 dl fiskesauce
3-4 dl limesaft
3 hvidløgsfed, presset

Sådan gør du:


1) Krydr oksefileterne med salt og peber, og steg dem på en varm pande i lidt olie. Lad dem herefter hvile i ca. 10 minutter
2) Bland salat, mango, cashewnødder, rødløg, mynte og 4 håndfulde koriandere i en skål
3) Blend brun sukker, chili, fiskesauce, hvidløg og limesaft i en blender til dressing
4) Bland dressingen med salaten og portionsanret salaten på 4 forskellige tallerkener
5) Skær bøfferne i skiver og anret ovenpå salaten

Ingen kommentarer:

Send en kommentar