Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

fredag den 7. marts 2014

Sprøde pitabrød med langtidsstegt lam og græsk salat med bagte tomater

Fredag aften og det skulle være lækkert, men samtidig hurtigt at lave, så jeg kan følge lægens ordre og ikke stå alt for længe op ad gangen (det må jeg i øvrigt have fundet en løsning på, når jeg nu kan forvente, at det er sådan det bliver de næste 5 måneder).

Inspireret af det seneste nummer af det norske madmagasin Tara Smak, kom den til at stå på sprød pitabrød med græsk salat og langtidsstegt lam. Det smagte helt fantastisk - og absolut en fredagsmiddag værdig.

Det skal du bruge:


(4 personer)

1 kilo lammebov, udbenet og rullet sammen til en steg med køkkensnor
4 store pitabrød
6 store blommetomater
1 agurk
1 1/2 håndfuld sorte oliven
1 pakke fetaost, smuldret
2 rødløg, finthakket
1 grøn peber, skåret i små tern
1/2 håndfuld friske oreganoblade, finthakket
1/2 håndfuld bladpersille, finthakket
4 dl græsk yoghurt
1 hvidløg, presset
Friskvkærnet peber
Havsalt

Sådan gør du:


1) Varm ovnen op til 200 grader
2) Gnid den rullede lammesteg i olie og krydr med salt og peber
3) Kom den rullede lammesteg i et ildfast smurt fad
4) Del tomaterne i halve, dryp med olie og krydr med salt og peber. Kom dem i et ildfast fad med skindsiden nedad
5) Kom tomaterne i ovnen samtidig med lammet. Bag tomaterne i ovnen i 15 minutter og tag dem herefter ud og over på et fedtsugende papir
6) Lad lammet stamme videre i yderligere 15 minutter (30 minutter i alt ved 200 grader)
7) Tag herefter lammefadet ud og dæk det til med stanniol. Sæt lammet tilbage i ovnen og bag videre i ca. 2 timer ved 150 grader
8) De sidste 5 minutter af lammets stegetid, kommer du pitabrødene i ovnen
9) Imens blandes salat, feta, løg, oliven, grøn peber og de bagte tomater
10) Bland også dressingen på yoghurt, hvidløg, salt, peber og krydderurter
11) Server pitabrødene sammen med salat, dressing og lammekødet, skåret i tern

Ingen kommentarer:

Send en kommentar