Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

torsdag den 6. marts 2014

Ørred ovnbagt i grøntsagspakke

I de her dage hvor jeg er sygemeldt med begyndende bækkenløsning, har jeg jo allermest løst til at kaste mig over en masse udfordringer i køkkenet. Den går jo desværre ikke, da jeg hurtigt får ondt, når jeg står op for længe. Så hovedoverskriften på mine køkkenaktiviteter for tiden er "simpelt, sundt og lækkert".

Fisk er en af de råvarer, hvor middagen kan tilberedes relativ hurtigt og enkelt, og samtidig gøres vældig smagfuld. Bages de i ovnen, skal de fleste fisk ikke have mere end maksimalt 20 minutter. I aftes stod den hos os derfor på fjeldørred bagt med grøntsager i ovnen. Fjeldørred har vi let adgang til her i Norge, men den fås nok ikke så mange steder i Danmark, men her kan du bruge almindelig regnbueørred eller f.eks. forrel istedet. Vi serverede fisken til friskfuldkornspasta, men ris og almindelig pasta er også gode følgesvende.

Det skal du bruge:


(4 personer)

2 ørreder a ca 500 g, fileteret og delt i 4
10 mellemstore champignons, vasket og skåret i skiver
4-5 modne blommetomater, vasket og skåret i små båe
1 rødløg, skrællet og skåret i strimler
1 rød chili, skyllet og finthakket
1 stor håndfuld kruspersille, skyllet og finthakket
1 stor håndfuld dild, skyllet og finthakket
2 limefrugter
Smør
Olivenolie
Havsalt
Friskkværnet peber
Stanniol

Sådan gør du:


1) Varm ovnen op til 250 grader
2) Brug stanniol til at lave fire åbne pakker
3) Dryp hver pakke med olie i bunden og placèr en filet i hver pakke
4) Fordel grøntsager og krydderurter ud over hver filet
5) Drys med salt og peber og fordel 3-4 smørklatter oven på hver fisk
6) Dryp med lime og luk pakkerne til
7) Kom fiskepakkerne i et ildfast fad og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter
8) Servèr fisk og grøntsager sammen med frisk pasta eller ris

Ingen kommentarer:

Send en kommentar