Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

tirsdag den 25. marts 2014

Peberhakkebøffer med pebersauce og kartofler

Hakkebøffer har det med at blive en tilbagevendende ret, som bliver tyet til, når der ikke rigtig er overskud eller kreativitet til at finde på noget andet. Ikke at misforstå, så smager hakkebøffer jo dejligt - og er blandt min mands hverdagsfavoritter. Jeg synes bare, at det bliver lidt kedeligt. Inspireret af Claus Meyer, har jeg derfor forsøgt at pifte de lidt traditionelle hakkebøffer op med nogle syltede grønne peberkorn og sammen med den skønne pebersauce, blev det faktisk til en rigtig lækker hverdagsmiddag.


Det skal du bruge:


(4 personer)

ca. 600 g hakket oksekød
3 fed hvidløg, presset
3 spsk syltede grønne peberkorn, knust i en morter eller med en kniv
Havsalt
Friskkværnet peber
2 skalotteløg, hakket
olivenolie
5 kviste timian
2 laurbærblade
1 dl rødvinseddike
3 dl rødvin
5 dl kalvebouillon
20 g smør
Kartofler


Sådan gør du:


1) Rør oksekødet sammen med 1 fed hvidløg og 1 spsk grønne peberkorn samt salt og peber
2) Form farsen til 4 store hakkebøffer og sæt dem til at trække i køleskabet i ca. 30 minutter
3) Varm en pande op og steg bøfferne i olie eller smør i ca. 3-5 minutter på hver side ved middel varme
4) Sauter skalotteløg og 2 fed presset hvidløg i lidt olie i en pande i et par minutter
5) Tilsæt timian, laurbærblade, rødvinseddike og vin, og kog ind til ca. 1/3
6) Tilsæt bouiloon og kog ind igen til saucen har fået en blank konsistens
7) Sigt saucen gennem en sigte over i en kasserolle og pis koldt smør i tern i. Smag til med salt og peber og eventuel lidt mere smør
8) Server bøfferne på portionstallerkerner med kartofler og sauce

Ingen kommentarer:

Send en kommentar