Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

mandag den 3. marts 2014

Ovnbagt hel kylling på couscous med krydderurter og andet grønt

En dejlig start på ugen med en hel ovnbagt kvalitetskylling på menuen. Vi havde en del krydderurter og grønt tilbage fra weekenden, og her er couscous godt egnet til at få brugt rester af grønt. 

Denne her couscous smagte helt vidunderlig - dressingen med det sure, fede, søde og bitre var lige i øjet og prikken over "i'et". Sørg for at vælge en kvalitetskylling - gerne økologisk. Det er ikke de sparede penge værd at købe en billig kylling.

Det skal du bruge:


(4 personer)

1 hel kylling
1 citron
6-7 fed hvidløg
1 lille potte frisk kruspersille, finthakket
1 lille potte frisk basilikum, finthakket
1 lille potte frisk koriander, finthakket
1 lille potte frisk mynte, finthakket
250 g couscous
2,5 dl vand
1 dl olivenolie
2 tomater, grovhakket
2-3 forårsløg, finthakket
1 rød chili, finthakket
1 spsk akaciehonning
Saften fra 1/2 citron
1/2 tsk cayennepeber
Havsalt
Friskhakket peber
Smør

Sådan gør du:


1) Skyl og rens kyllingen og dup den godt tør med køkkenrulle
2) Skær 1 hel citron i mindre både og stop dem ind i rumpen på kyllingen sammen med ca. halvdelen af krydderierne og 6 fed hele hvidløg
3) Gnid kyllingen godt i salt, peber og smør. Fordel et par ekstra klatter smør på toppen af kyllingen
4) Steg kyllingen i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter (alt efter vægt)
5) Imens tilberedes couscoussen
6) Kog 2,5 dl vand med 1 tsk olie og tag herefter gryden af blusset, hvorefter couscous tilsættes. Rør rundt med en gaffel, så der ikke kommer klumper i. Lad couscoussen trække i et par minutter
7) Sæt couscoussen tilbage på blusset og kog ved lav varme sammen med 1 spsk smør
8) Køl couscoussen let af og tilsæt herefter resten af krydderurterne sammen med tomat, forårsløg og chili
9) Rør dressingen sammen af olie, citron, honning, cayennepeber, 1 fed presset hvidløg samt salt og peber
10) Rør dressingen i couscoussen
11) Tag kyllingen ud, skær den i stykker og server sammen  med couscous 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar