Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

mandag den 10. marts 2014

Laks på grøntsager i østerssauce

Endnu en aften med lækker fisk. I aften stod den på intet mindre end en af verdens fineste laks "salma-laksen". Den var på tilbud i Menu, og det kunne jeg selvfølgelig ikke stå for. Fra i går af havde vi en del grøntsager tilovers, så blev brugt her til aften i en anden variation.

Aftenens middag var thai- inspireret med grøntsager i østerssauce og sesam på laksen. Det smagte absolut herligt - og igen bliver det næppe mere enkelt, og tager under 30 minutter at tilberede.

Det skal du bruge:


(til 4 personer)

4 gode laksefileter a ca. 200 g
Sesamfrø
Olivenolie
Havsalt
Friskværnet peber
1 broccolihoved, nippet i små buketter
1 blomkålshoved, nippet i små buketter
3-4 gulerødder, skrællet og skåret i stænger
1 håndfuld sukkerærter
1 gult løg, skåret i både
2 spsk østerssauce
1 spsk fishsauce
1/2 spsk sambal oelek
1 hvidløg presset
1 cm frisk ingefær, fintrevet
Sesamolie

Sådan gør du:


1) Pres hvidløg og riv ingefær i en skål for sig
2) Gør grøntsagerne klar
3) Varm ovnen op til 200 grader
4) Kom laksefileterne op i et oliesmurt ovnfast fad og dryp med olie. Krydr med salt og peber og drys til sidst med sesamfrø
5) Bag laksen i ovnen i ca. 15 minutter
6) Varm sesamolie op i wok og svits hvidløg, ingefær og sambal oelek
7) Tilsæt løg og svits videre i et par minutter før du tilsætter resten af grøntsagerne
8) Steg grøntsagerne i 3-4 minutter ved høj varme, hvorefter østersauce og fishsauce. Vend godt rundt og steg videre i ca. 1-2 minutter
9) Servèr laksen sammen med de stegte grøntsager

Ingen kommentarer:

Send en kommentar