Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

fredag den 14. marts 2014

Kanelsnurrer

I Norge er kanelsnurrer nærmest en nationalspise, så nu tænkte jeg, at det var på tide, at jeg også kastede mig ud i disciplinen at bage "kanelsnurrer". De smager jo rigtig godt, og er ikke helt så fede som de danske kanelsnegle bagt på butterdej.

En anden god ting, er at de er supersimple at lave og ingredienserne er som regel nogen, man altid har i sin basisbeholdning. Derfor er de også ideelle at lave, hvis man lige pludselig bliver ramt af en akut sød tand på en søndag eller en aften efter butikkerne er lukket.

Det skal du bruge:


(ca. 24 stk)

150 g smør
5 dl mælk
50 gram gær
1 æg
1 1/2 dl sukker
2 l hvedemel
1/2 tsk salt

Fyld:

100 g blødt smør
1 1/2 dl sukker
3 1/2 spsk kanel

Sådan skal du gøre:


1) Smelt smøret i en kaserolle og tilsæt mælk. 
2) Rør gæren d i lidt af den lune mælk i en røreskål, og tilsæt æg, salt og resten af væsken
3) Tilsæt lidt efter lidt melet, mens dejen kører i en røremaskine og indtil dejen er smidig
4) Rul dejen ud til en aflang firkant. Kom blødt smør på ca 2/3 af dejen på langsiden og strø sukker og kanel på
5) Rul nu dejen sammen til en slags roulade
6) Skær dejen ud til snegle med ca. 2 cm bredde og kom dem på en bageplade med bagepapir
7) Efterhæv i ca. 40 minutter
8) Pensl med æg og strø med sukker
9) Bag i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 graders varme
10) Lad dem køle af på en rist

Ingen kommentarer:

Send en kommentar