Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

mandag den 24. marts 2014

Braiseret lammeskank på rodfrugter og kartoffelmos

I går havde min mand fødselsdag, men vi fejrede det lørdag med denne lækre middagsret. Vi nærmer os påske, og lammesæsonen er i sin spæde fart. Nu er vi ikke kendt for at høre til de tålmodige, så vi vi måtte have lam på menuen i denne weekend. Som sagt så gjort, og lørdag aftens menu stod på langtidsstegt braiseret lammeskank med kartoffelmos og rodfrugter. Det smagte helt vidunderligt og kan varmt anbefales.

Det skal du bruge:


(4 personer)

4 friske lammeskanke
1 spsk olivenolie
1 håndfuld hvedemel
1/2 knoldselleri
3 gulerødder
3 persillerødder
1 sød kartoffel
2 løg
2 fed hvidløg
1 spsk tomatpurè
1-2 kviste rosmarin
4 dl rødvin
1-1/2 l grønsagsbouillon
Fintrevet skal og saft af en usprøjtet citron
1 kg melede kartofler
2 dl letmælk
100 g smør
Havsalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du:


1) Start med at brun lammeskankene i olie i stegegryde, som kan gå i ovnen
2) Når skankene er brunet på alle sider, drysses med en håndfuld hvedemel
3) Alle grøntsagerne renses og skæres i store tern, hvorefter de kommes i gryden til skankene og brunes med
4) Tilsæt tomatpurè og rosmarin og herefter rødvin og bouillon, så skankene er dækket af væsken
5) Bring retten i kog og skum af undervejs
6) Kom låg på gryden og stil den i en ovn ved 150 grader, hvor den skal stege i ca. 2 timer
7) Når skankene er færdige smages til med citronskal, saft og salt og peber
8) Mens skankene er i ovnen tilberedes kartoffelmosen
9) Kartoflerne skrælles, halveres og koges møre i usaltet vand i ca. 25 minutter
10) Vandet hældes fra, hvorefter kartoflerne skal have lov at stå i gryden og dampe af i 2-3 minutter
11) Lun mælken i en gryde og skær smørret ud i mindre tern
12) Mos kartoflerne med et piskeris eller en håndmikser og tilsæt det varme mælk og smør. Bland godt sammen, men undgå at piske for meget efter mælk og smør er tilsat
13) Smag til med salt og peber
14) Servèr kartoffelmosen til lammeskankene, saucen, som skankene har stegt i med rodfrugterne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar