Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

tirsdag den 11. februar 2014

Stenbider på grønkålspesto

En herlig middag med fisk og den supersunde grønkål. Dagens fisk stod på stenbidder. Der er sæson for stenbidere i både i Norge og Danmark lige nu, men grønkålspestoen går fint til andre fisk også.

Stenbideren er en hvid fisk, som er fast i kødet og den står rigtig godt til den bløde og cremede grønkålspesto.


Normalt giver jeg ikke frisk fisk mere end maks 10 minutters tid i ovnen - jeg kan godt lide, at de stadig er lige lidt ferske. Sådan er det dog ikke med stenbideren. Fordi den er lidt fast i kødet, foretrækker jeg den gennemstegt, og den skal derfor have 15-20 minutter i ovnen på 180 grader. Men som altid er det jo et spørgsmål om smag og behag.

Det skal du bruge:


(4 personer)

ca. 1 kg. stenbider, delt i 4 stykker
1 usprøjtet citron
Olivenolie
Havsalt
Friskkværnet peber
250 g grønkål, skyllet og ribbet
150 g ricotta
30 g frisk parmasan, fintrevet
50 g pinjekerner, ristet på pande
Skal af 1/2 usprøjtet citron, fintrevet
4 spsk koldpresset rapsolie
Lidt muskatnød, fintrevet

Sådan gør du:


1) Varm ovnen op til 180 grader
2) Pensl et ildfastfad med olie og kom stedbiderstykkerne op i fadet. Drys med salt, peber og dryp med lidt olie. Kom en skive citron oven på hvert stykke, inden du sætter dem i ovnen i 15-20 minutter
3) Kog grønkålen i letsaltet vand i ca. 2 minutter. Kom det derefter hurtigt over i koldt vand
4) Vrid vandet ud af grønkålen eventuel i et viskestykke eller også bare i hænderne
5) Kør grønkålen sammen med ricotta, parmasan, pinjekerner, citronskal, rapsolie, muskatnød samt salt og peber igennem en foodprocessor til en mellemfin pesto
6) Tag fisken ud af ovnen. Portionsanret fisken på hver sin tallerken og servèr sammen med grønkålspestoen. Pynt eventuel med et blad citronmelisse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar