Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

søndag den 16. februar 2014

Mormors gammeldavs fastelavnsboller - de bedste!

De her fastelavnsboller er blevet lavet til fastelavn hvert år siden, at jeg var barn. Min mor overtog opskriften fra min mormor og nu har jeg overtaget overskriften fra min mor (selv om det nu stadig forventes, at min mor også disker op med fastelavnsbollerne). 

De er ikke som de fastelavnsboller, som i dag vi kender fra supermarkederne og bagerne på butterdej og med masser af fløde. Personligt synes jeg, at de her er meget bedre og ikke helt så tunge. Prøv dem - men pas på, de er vanedannende.

Det skal du bruge:


(ca. 16 boller)

Dejen:

50 g gær
1½ dl. mælk
200 g smør, blødt
500 g hvedemel
2 æg
1 ss sukker
1 drys salt

Cremen:

2 æg
2,5 dl mælk
1 spsk sukker
1 tsk marizenamel
1/2 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du:



1) Lun mælken og rør gæren ud i mælken
2) Skær smørret ud i små terninger, og kom det op i gæret og mælken
3) Sæt køkkenmaskinen til at køre smørret rundt og tilsæt æg og sukker samt salt
4) Tilsæt nu hvedemelet lidt af gangen og lad køkkenmaskinen køre i 5 minutters tid
5) Lad dejen hæve under et viskestykke i ca. 40 minutter
6) Lav imens cremen. Pisk æg og sukker sammen i en tykbundet gryde
7) Tilsæt marizena og mælk
8) Kog op under konstant piskning
9) Smag til med vaniljesukker
10) Køl cremen ned
11) Rul nu dejen ud til en firkant på et meldrysset bord
12) Skær dejen ud i ca. 16 firkanter
13) Kom en klat creme på i midten på hver firkant
14) Luk dejen i hver firkant omkring cremen, og læg bollerne over på en bradepande med bagepapir med sammenføjningen nedad
15) Lad bollerne efterhæve, mens ovnen varmes op
16) Varm ovnen op til ca. 215 grader og bag bollerne i 10-15 minutter
17) Lad bollerne køle af på en rist
18) Rør en glasur sammen på vand og melis, og kom en klat på hver bolle.


2 kommentarer:

  1. Dine fastelavnsboller ser ekstremt lækre ud! Har du prøvet at lave dem med marcipancreme?

    SvarSlet
  2. Hej Thomas, Tak for din kommentar. Jeg har ikke prøvet med marcipan, med det var en god ide. Personlig er jeg dog ikke helt så vild med marcipan - og tror jeg foretrækker cremen. Marcipan skal dog prøves - hvis du prøver det før mig, så gi gerne en tilbagemelding på resultatet:-) Fastelavnshilsner fra Christina

    SvarSlet