Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

fredag den 28. februar 2014

Lammekrone med æblekompot og honningdryppet bagt knoldselleri

En fantastisk hovedret. Det er fredag og vi flottede os lidt med at købe lammekrone eller om man vil lammecarrè. Det er efter vores opfattelse bare det bedste kød på lammet, og det levede helt op til forventningerne.

Den lidt syret æblekompot og de honningdryppede selleritern er perfekte følgesvende til det lækre lam.



Det skal du bruge:


(4 personer)

ca. 1200 g lammekrone
1 knoldselleri
8 spsk æblecidereddike
4 spsk olivenolie
2 æbler
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk karry
1 cm frisk ingefær
1 dl æblemost
1 dl piskefløde
Akaciehonning
Frisk timian
Havsalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du:


1) Skræl knoldsellerien og skær den i mindre tern
2) Bland 2 spsk olivenolie, 2 spsk æblecidereddike, salt og peber og vend knoldselleriternene heri og kom over i et ildfast fad. Sæt til side
3) Skær æbler, 1 hvidløg og løg ud i grove stykker og hæld en smule æblecider over, så æblerne ikke bliver brune
4) Varm ovnen op til 250 grader
5) Bland 4 spsk olivenolie, 1 presset hvidløg, timian, salt og peber sammen. Rids skindet på lammekronerne og gnid kødet godt ind i olieblandingen
6) Kom lammekronerne i ovnen i ca. 25 minutter ved 250 grader, hvorefter det skal hvile i ca. 15 minutter
7) Gør knoldselleri og æblekompot færdig imens
8) Mens lammekødet hviler, bages knoldsellerien i ovnen ved 190 grader i ca. 10 minutter - der må gerne være lidt bid i.
9) Kom 2 spsk olie op i en sauterpande, og sautèr æbler, hvidløg og løg i et par minutter
10) Tilsæt ingefær i skiver og karry og sautèr videre i et par minutter
11) Tilsæt herefter æblemost og kog op. Tilsæt herefter fløde og kog videre ved svag varme i ca. 10 minutter. Blend herefter æble-løgblandingen sammen med ca. 1/4 af knoldsellerien til kompot. Smag til med salt og peber
12) Skær lammekronerne ud og anret dem i portionstallerkener sammen med æblekompot og sellleritern. Dryp lidt honning over selleriternene og pynt med lidt timian

Ingen kommentarer:

Send en kommentar