Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

fredag den 14. februar 2014

Hvidvinsdampede muslinger på pestosauce og parpadelle

Vi elsker muslinger....Denne ret er franskinspireret og den cremede grønne pestosauce smager helt vidunderligt til pastaen og muslingerne.

Investèr i en god frisk pasta - det fortjener de skønne muslinger. Jeg synes parpadelle pastaen egner sig bedst til denne ret, men du kan naturligvis også bruge andre typer af pasta.


Det skal du bruge:


(4 personer)

1 1/2 kg friske blåmuslinger
5 skalotteløg
3 dl tør hvidvin
1 potte frisk basilikum
1 håndfuld kruspersille
4 spsk pinjekerner
4 spsk frisk parmasan, fintrevet
2 fed hvidløg, presset
1/2 dl olivenolie
3 dl mulingefond (eller hummerfond)
2 dl fløde
1 tsk majsstivelse
50 g smør
Havsalt 
Friskkværnet peber
Pappardellepasta

Sådan gør du:

1) Lad muslingerne står i koldt vand i ca. 10 minutter
2) Kassèr de muslinger, hvor skallen ikke lukkes
3) Rens og skrub de resterende muslinger godt
4) Hak løgene og svits dem i lidt smør i en tykbundet gryde
5) Tilsæt vinen og kog op
6) Tilsæt nu muslingerne og damp dem under låg i ca. 5 minutter
7) Blend basilikum, persille, olivenolie, pinjekerner og parmasanost til en grov pesto
8) Kom fond og pesto op i en gryde og bring i kog under konstant piskning
9) Rør majsstivelsen ud i fløden og kom den ned til pestoen. Kog op og tilsæt koldt smør i små tern under piskning. Smag til med salt og peber
10) Kog pastaen efter anvisningerne på pakken
11) Portionsanret pastaen i dybe tallerkener, hæld saucen over og slut af med muslingerne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar