Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

onsdag den 12. februar 2014

Gulerods- og solsikkeboller

Jeg var tidligt oppe i morges, og fik slået dejen sammen til de her skønne boller. Bollerne skal hæve i 8 timer, så det passede med, at de var klar til at forme, da jeg var færdig med at arbejde. Der er ikke noget bedre end lune eftermiddagsboller - og de her er ingen undtagelse.

Opskriften er inspireret fra en bolleopskrift i Claus Meyers "Almanak". Bollerne er velegnet til både frokost og morgenmadsboller, og pga. fuldkornen og kernerne mætter de dejligt.

Det skal du bruge:

(20 stk.)

7 dl vand
20 g gær
1 spsk. akaciehonning
2 spsk. koldpresset rapsolie
250 g fuldkornshvedemel
50 g solsikkekerner, hakkede
3 tsk fint salt
150 g. gulerødder, fintrevet
800 g hvedemel

Sådan gør du:

1) Rør gæren ud i lunkent vand
2) Tilsæt herefter honning, olie, fuldkornsmel, hakkede solsikkekerner og til sidst salt. Rør godt rundt
3) Riv gulerødderne på et fint rivejern og kom dem i dejen
4) Start køkkenmaskinen og tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen godt
5) Lad dejen hæve koldt i ca 8 timer
6) Når dejen er færdighævet, drysses mel ud på køkkenbordet
7) Del dejen i 20 stykker og form dem ti boller
8) Kom bollerne på en bagplade med bagepapir og lad dem efterhæve på køkkenborden i ca. 20 minutter
9) Varm imens ovnen op til 200 grader og bag bollerne i ovnen i ca. 12-14 minutter. Det skal lyde hult, når du banker på dem i bunden
10) Lad bollerne køle af på en rist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar