Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

søndag den 2. februar 2014

Gulerods- og ingefærssuppe med hvidløgsbrød

Sådan en kold, grå og trist vinterdag er det med at gøre, hvad man selv kan for at sætte lidt kulør på det hele. Denne her gulerods- og ingefærsupper er perfekt til det formål, ligesom den med den med et "spicy touch" med sikkerhed gir dig varmen i kroppen.

Suppen er herudover fyldt med masser af de dejlige c-vitaminer, som styrker immunforsvaret - og dermed også er gode til at forebygge en vinterforkølelse, eller hjælpe dig til at komme hurtigt igennem, hvis du allerede har været så uheldig at få vintersnuen.

Det skal du bruge:


(4 personer)

5 gulerødder, skrællet og hakket i grove tern
1 fed hvidløg, presset
1/2 spsk frisk ingefær, revet
1 gult løg, hakket
1/2 tsk spidskommen
1 tsk korianderfrø
1/4 tsk cayennepeber
1 skalotteløg, finthakket
5 dl kyllingkraft
2 dl mælk
Olivenolie
lidt vand
Havsalt
Et stort bundt friske koriander, finthakket
4 brød
Smør
2 fed hvidløg til hvidløgsbrød

Sådan gør du:


1) Kom det gule løg, koranderfrø, gulerødder, hvidløg og ingefær i et stort ildfast fad
2) Bland alle ingredienserne godt sammen med olivenolien, spidskommen og cayennepeber
3) Varm ovn op til 150 grader, og bag grøntsagerne i ovnen i ca 1,5 time, indtil de er møre
4) Kom skalotteløgene op i en gryde og sautèr dem i olivenolie
5) Tilsæt de bagte grøntsager og kyllingekraften
6) Kog op og tilsæt mælken
7) Varm op igen og kør det hele sammen i en blender til du har en glat suppe (justèr eventuel med lidt vand og smør). Lad blandingen køle lidt af, inden du blender det, så du ikke risikerer overtryk i blenderen
8) Kog nu suppen op igen og pisk eventuel et par kolde smørterninger i suppen for lidt ekstra fylde
9) Smør brødene med smør, pres hvidløgene og smør dem ud over brødene. Sæt dem i ovnen i 3-4 minutters tid, indtil de er sprøde
10) Anret i suppen i portionstallerkener og top med finthakkede koriander. Servèr den varme suppe sammen med hvidløgsbrød

Ingen kommentarer:

Send en kommentar