Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

tirsdag den 14. januar 2014

Rødspætter med salat på puylinser, æble og kålrabi

Fisk er godt og skal spises minimum 2 gange om ugen.

Her til aften stod den på friske rødspættefileter med en skøn, frisk og sprød linsesalat med æble og kålråbi.

Vi valgte det lidt mindre sunde alternativ at tilberede rødspætterne på - men rødspætter må bare paneres. Til gengæld var tilbehøret ikke bare super sundt, men også super lækkert.

Det skal du bruge:


(4 personer)

4 rødspættefileter
Rasp
1 æg
3 spsk. smør
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
Olivenolie
300 g grønne linser (gerne pui-linser)
200 g kålrabi
2 æbler
1/2 dl æbleeddike
1/2 bundt dild
Havsalt
Friskvkværnet peber

Sådan gør du:


1) Hak løg og hvidløg fint og sautèr dem i lidt olivenolie i en gryde til de er næsten gennemsigtige
2) Tilsæt linserne, og dæk dem med vand. Tilsæt lidt salt, og kog linserne i 25-30 minutter
3) Skræl kålrabien i små tern, vend dem i lidt olie, salt og peber og bag dem i 8-9 minutter i ovnen på 180 grader
4) Skær æblerne i små tern
5) Når linserne er kogt færdig hældes vandet fra og de afkøles let
6) Vend linserne sammen med de bagte kålrabitern, æbletern, dild, æbleeddike, lidt olivenolie og smag til med salt og peber
7) Vend rødspættefileterne i et sammenpisket æg og rasp. Steg herefter i smør på panden ca 3 minutter på hver side
8) Servèr rødspætterne sammen med den lune linsesalat

Ingen kommentarer:

Send en kommentar