Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

tirsdag den 21. januar 2014

Ratatouille med urter på frisk pasta

Ratatouille er en klassisk fransk ret, som består af grøntsager. Den kan laves på forskellige grøntsager, men aubergine og squash er hovedingredienser. En af de geniale ting ved ratatouille er, at retten egner sig til at masseproducere og gemme i fryseren til dage, hvor man måske ikke lige har tid eller overskud til at lave mad.

Ratatouille smager herlig som ret alene sammen med pasta, men smager også herligt som tilbehør til f.eks. kylling

Det skal du bruge:


(4 personer)

1 stor aubergine
2 grønne squash
1 fennikel
3 peberfrugter (gerne forskellige farver)
2 håndfulde friske krydderurter (timian, rosmarin og basilikum)
Olivenolie
1 gult løg
3 fed hvidløg
2 spsk tomatpurè
2 dåser flåede tomater
1 dl vand
Lidt cayennepeber
Frisk parmasanost
Frisk pasta


Sådan gør du:


1) Start med at varme ovnen op til 225 grader
2) Skyl aubergine, squash og fennikel og skær dem i lige store stykker
3) Kom grøntsagerne og halvdelen av krydderurterne i en oliesmurt bradepande. Dryp olie oven på og drys med lidt salt
4) Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 25 minutter til de har fået lidt farve
5) Mens grøntsagerne bages laves sauce
6) Hak løg og hvidløg, og sautèr i en sautèrpande
7) Tilsæt tomatpurè og steg videre et minutstid, før du tilsætter de flåede tomater og vand. 
8) Lad saucen simre i ca. 10 minutter og knus eventuell tomaterne med en gaffel. Smag til med salt, peber og cayennepeber
9) Kom de færdigbagte grøntsager ned i saucen sammen med resten af de hakkede krydderurter
10) Rør forsigtig rundt
11) Servèr ratatouillen på frisk pasta med friskrevet parmasanost over

Ingen kommentarer:

Send en kommentar