Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

mandag den 6. januar 2014

Kylling i rød curry - hverdagsthai

Denne her thaigryde er velsmagende lige ud af landevejen uden de store armbevægelser, og egner sig derfor rigtig godt til hverdagsmad. Du kan bruge alle mulige slags grøntsager, ligesom du også kan erstatte kyllingekødet med oksekød eller svinekød. Det er derfor også en perfekt "tøm-køleskabet-for-rester" ret.

Mange thai ingredienser har relativ lang holdbarhed, hvorfor jeg også altid har f.eks. kokosmælk, fiskesauce, østerssauce og curry paste som ingredienser i mit basiskøkken - og de bliver flittigt brugt til thai retter både i den lette og lidt mere kompliceret ende.

Det skal du bruge:


(4 personer)

4 kyllingfileter, skåret i mundrette stykker
2 røde friske chili, finthakket
1 god tommelfingerstørrelse frisk ingefær, skraldet og fintrevet
2 hvidløgsfed, fintrevet
1 stor håndfuld frisk koriander, finthakket
1 stor håndfuld frisk basilikum, finthakket
1 courgette, skåret i skiver og delt i fire
2-3 gulerødder, skraldet og skåret i 1-2 cm stykker
2 forårsløg, skåret på skrå i 1-2 cm stykker
1 håndfuld caschewnødder
2 gule løg, skåret i tynde både
1 rød peberfrugt, skåret i tern
2 dåser kokosmælk
2 spsk rød curry paste
1 spsk fiskesauce
1 tsk sukker

Sådan gør du:


1) Kom chili, ingefær, hvidløg, halvdelen af basilikum og korander samt currypaste op i en wok med lidt olie. Rist dem hårdt, men undgå det brænder på
2) Tilsæt nu kyllingestykkerne, og som vend dem på alle sider til de alle er er let gyldne
3) Herefter tilsættes grøntsagerne. Vend godt rundt og lad simre i nogle minutter
4) Efter nogle minutter hældes kokosmælken ved og retten koger videre i yderligere nogle minutter
5) Slut af med at smage til med sukker og fiskesauce
6) Servèr med jasminris og top med hakket friske koriander

Ingen kommentarer:

Send en kommentar