Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

søndag den 12. januar 2014

Havtaske i urterasp på marinerede tomater og tomatsalsa

I går lørdag stod den på den lækreste menu i fiskens tegn. Østers til forret og appelsinsorbet med chokoladeganache til dessert - og så denne fantastiske havtaskeret til hovedret. Retten er relativ let at tilberede og kræver også forholdsvis få råvarer - men kombinationen af det søde og sure sammen med den lidt fede havtaske smager ganske enkelt helt himmelsk.

Havtasken er en forholdsvis dyr fisk, og kan erstattes af mange andre gode fisk som f.eks. rødtunge. Husk at begynd i god tid med at marinere tomaterne, da de bliver bedst af at stå i lagen i et par timer, inden de skal spises.

Det skal du bruge:


(4 personer)

4 stykker havtaske a ca. 200 g
100 g fint rasp
2 fed hvidløg
1 krukke frisk basilikum
10 blommetomater
2 skalotteløg
1 lille rød chili
2 dl hvid balsamicoeddike
50 g sukker
Frisk peberrod
1 Citron
1/4 l piskefløde
Lidt vand
Lidt smør
Olivenolie
Havsalt
Friskkværnet peber


Sådan gør du:


1) Start et par timer før retten skal serveres med at skylle tomaterne og kog dem i kogende vand i et halvt minut. Pil herefter nænsomt skallen af dem.
2) Tag herefter de 4 af tomaterne og skår dem i fine skiver. Gem de resterende 6 tomater
3) Bland balsamicoeddike, sukker og lidt vand i en skål, og marinèr tomatskiverne heri i et par timer.
4) Blend med en stavblender 1 håndfuld basilikum, hvidløg, rasp og lidt havsalt
5) Pensl havtaskerne med smeltet smør og olivenolie, og vend dem i raspblandingen. Stil dem herefter på køl, mens du gør resten af retten færdig
6) Skær de resterende tomaterne i fine tern og kom dem op i en skål sammen med finthakkede skalotteløg, 1 håndfuld frisk finthakket basilikum, finthakket chili og olivenolie. Bland godt sammen til en salsa og smag til med lidt balsamicoeddike og salt
7) Varm ovnen op til 225 grader og bag havtaskerne i et smurt ildfast fad i ca. 10-12 minutter
8) Kog fløden op og smag til med salt, citron, peber og fintrevet peberrod
8) Portionsanret retten på nogle fine tallerkener. Start med at placere fisken, herefter de marinerede tomatskiver, som toppes med tomatsalsaen. Hæld et par spsk af flødesaucen over fisken. Pynt med lidt frisk balsamico

Ingen kommentarer:

Send en kommentar