Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

mandag den 13. januar 2014

Grove muffins på havre og grahamsmel

De her grove muffins er supergode. De er selvfølgelig ikke helt magre, men der er trods alt noget at tygge i med grahamsmelet og havregrynene. Brug dem eventuel som et lidt sødt islæt til weekendmorgenmaden i stedet for det klassiske wienerbrød.

De grove muffins kan fint fryses ned og lunes i ovnen før servering. Du kan også erstatte rosinerne med f.eks. blåbær, abrikoser eller banan.

Det skal du bruge:


(20 muffins)

250 g smør
375 g hvedemel
1 spsk natron
150 g grahamsmel
300 g havregryn
Lidt havsalt
100 g rosiner
250 g brun farin
250 g sukker
5 æg
1 dl mælk
1/4 dl yoghurt
Saften af 1 citron
20 muffinforme
Havregryn til drys

Sådan gør du:


1) Smelt smøret i over svag varme i en tykbundet gryde
2) Sigt hvedemel og natron sammen i en skål og tilsæt grahamsmel, havreflager, rosiner og begge slags sukker. Bland godt
3) Pisk det smeltede smør, æg, mælk, yoghurt og citronsaft let sammen. Hæld blandingen ned til de tørre elementer og rør dejen let sammen
4) Dejen bliver rustik
5) Fordel dejen i 20 muffinforme og drys med lidt havregryn
6) Bag i ovnen i ca.a 15-18 minutter ved 180 grader. Afkøl på en rist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar