Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

søndag den 26. januar 2014

Dådyrsteak med solbærsauce, saltkogte kartofler og smørstegte champignon og løg

Sikke en hovedret, som vi fik i går lørdag. Det er ikke så ofte, at vi køber vildt, men nu faldt vi over det i supermarkedet og så var anledningen der. Det smager helt fantastisk, og så er det magert kød.


Retten er relativ enkel og gå til, og er derfor også perfekt til en aften med gæster. Saucen er ikke mindre en himmelsk og tilbehøret passer perfekt.


Det skal du bruge:


(4 personer)

800 g dådyrsteak eller hjortesteak
Havsalt
Friskkværnet peber
Olivenolie
250 g smør
4 hvidløgsfed
10 timianstilke
2 dl piskefløde
2 spsk solbærgelè
1 tsk eddike
600 g små kartofler, f.eks. samsø
1 l vand
12 små delikatesseløg eller 6 skalotteløg
20 små champignoner
1 lille stykke porre
1/2 bundt karse
1/2 bundt bredpersille

Sådan gør du:


1) Sæt ovnen på 125 grader. Gnid hjorteryggen eller bøfferne ind i salt og peber
2) Smelt ca. 25 g smør sammen med uskrællede hvidløgsfed og timiankviste i en varm pande og brug hjortekødet på alle sider. Kom stegeskyen over i en kasserolle
3) Kom herefter kødet op i et smørsmurt ildfast fad og steg i ovnen i ca. 20 minutter. Kernetemperaturen skal være 54-56 grader. Det er vigtigt, kødet ikke får for meget, da det så bliver tørt. Når kødet er færdigt, skal det hvile i 5 til 10 minutter
4) Tilbered imens resten af tilbehøret
5) Vask kartoflerne og kog dem med skræl i 1 l vand sammen med godt med salt og 2 spsk olivenolie. Kog i ca. 20 minutter
6) Kog løgene møre i saltet vand, hvorefter de skrælles og sættes til side
7) Skyl champignonerne, smelt ca. 50 g smør i en pande og brun champignonerne. Tilsæt til sidst løgene også. Smag til med peber og salt
8) Kog stegeskyen op sammen med fløde
9) Tilsæt herefter solbærgelè og smag til med salt og peber
10) Skær lidt af en porre i tynde ringe, skyl bladpersille, timian og karse og brug til pynt
11) Del hjortekødet på langs og anret 2 stykker på hver sin tallerken
12) Portionsanret på en tallerken, som det ses på billedet


Ingen kommentarer:

Send en kommentar