Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

mandag den 13. januar 2014

Bagte rodfrugter marineret i sød og krydret appelsinmarinade

Sikke en skøn måde at tilberede rodfrugter på. Dressingen med appelsin, stjerneanis, kanel, chili, honning, hvidløg og sennep giver et helt fantastisk pift til rodfrugterne. Du kan selvfølgelig bruge andre rodfrugter end lige dem, som jeg har brugt - men denne her blanding passede perfekt til dressingen.

Ideel til kylling, svinekød og oksekød.


Det skal du bruge:


(4 personer)

1-2 store søde kartofler, skraldet og skåret i tynde skiver
1 hel stor sellerirod, skraldet og skåret i mindre tern
4 gulerødder, skraldet og skåret i tynde skiver
2 persillerødder, skraldet og skåret i tynde skiver
5-6 jordskokker, skraldet og skåret i tynde skiver
Olivenolie
5 stjerneanis
3 hele kanelstænger
Havsalt
1 lille rød chili, finthakket
1 fed hvidløg, presset
1/2 dl presset appelsinsaft
1/4 tsk stødt kanel
1/2 tsk dijonsennep
1 spsk flydende akaciehonning

Sådan gør du:


1) Varm ovnen op til 225 grader
2) Beklæd en bradepande med bagepapir og pensl med lidt olivenolie
3) Kom alle rodfrugterne op i bradepanden og vend i yderligere 3-4 spsk olivenolie og havsalt
4) Kom 4 stjerneanis og kanelstængerne ned til rodfrugterne sammen med en halv appelsin
5) Bag i ca.30-40 minutter indtil rodfrugterne har taget fin farve
6) Rør chili, hvidløg, 1/2 dl olivenolie, mortet stjerneanis, kanel, sennep og honning sammen og vend i rodfrugterne, mens de stadig er varme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar