Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

søndag den 12. januar 2014

Appelsinsorbet med chokolade ganache

En skøn frisk dessert, som man næsten ikke kan få nok af. Tilmed er den ganske enkel at lave - husk blot at lave sorbeten i god tid, hvis du ikke har en ismaskine, da den så kræver mindst 5 timer i fryseren.

Chokolade ganachen går som en drøm til appelsinsorbeten. Pas på ikke at overdriv mængden, da det fede så let kan gå hen og overdøve den friske, fine appelsinsorbet.

Fantastisk dessert - en perfekt måde at slutte en god lørdagsmenu af på.

Det skal du bruge:


Ca 6 appelsiner (6 dl appelsinsaft)
2 dl sukker
1 vaniljestang
Eventuel lidt melis
2,5 dl piskefløde
100 g god mørk chokolade

Sådan gør du:

1) Vand og sukker koges op i en gryde
2) Skrab frøene ud af vaniljestangen og kom dem sammen med stangen i gryden
3) Når blandingen er kogt, tages vaniljestangen op, og blandingen køles af
4) Pres de 5 af appelsinerne og tilsæt 5 dl appelsinsaft, som blandes godt sammen med sukkerlagen
5) Smag til med lidt melis, hvis nødvendigt
6) Kom blandingen op i en plasticbeholder og sæt den i fryseren i ca. 5 timer. Rør rundt i blandingen undervejs - ca hver halve time
7) Kog nu fløden op
8) Bræk chokoladen i mindrestykker og kom dem i fløden
9) Smag til med appelsin
10) Køl massen af og pisk den luftig
11) Fyld i en sprøjtepose og sprøjt 3-4 toppe ud på hver sin tallerken, og anret 1-2 kugler sorbetis ved siden af

Ingen kommentarer:

Send en kommentar