Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

onsdag den 18. december 2013

Søde nissekys - glutenfri julebag

En sød og et meget velsmagende alternativ til de traditionelle julesmåkager. Jeg skal blandt andet holde jul med min søster, som har glutenallergi - så i min julebag, må jeg naturligvis også have en masse med, som hun kan spise. De søde nissekys er glutenfri - men jeg kan garantere, at de er en succes hos alle.

Jeg må indrømme, at lige denne her gang har jeg snydt lidt. Jeg har simpelthen købt en færdiglavet kransekagedej fra Odense Marcipan. Jeg synes den dej, fungerer så fint - og nogle gange må man godt gøre det lidt lettere for sig selv.

Det skal du bruge:


(ca. 20 stk)

1 pakke god færdiglavet kransekagedej (f.eks. fra Odense Marcipan)
1/2 fed, god vaniljestang (f.eks. polynesisk)
150 g sukker
120 g æggehvider

Sådan gør du:


1) Rul kransekagendejen ud i lidt flormelis og udstik dejen i små runde cirkler (ca. 5 cm diameter)
2) Varm ovnen op til 210 grader
3) Lav din egen vaniljesukker med de udskrabede korn fra vaniljestangen blandet godt sammen med lidt sukker
4) Pisk resten af sukkeret sammen med æggehviderne til en stiv masse og tilsæt undervejs vaniljesukkeret
5) Sæt kransekagecirklerne ind i ovnen i ca. 5-6 minutter
6) Tag herefter kagerne ud af ovnen og skru ovnen ned på 100 grader
7) Kom vaniljemarengsen op i en sprøjtepose med en stor tylle
8) Sprøjt vaniljemarengsen ud på de små kransekagecirkler og form dem som en nissehue
9) Kom herefter kagerne i ovnen igen og bag i ca. en halv time

Ingen kommentarer:

Send en kommentar