Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

fredag den 13. december 2013

Pebernødder - mors bedste opskrift

Mmmmmm der er ikke noget som mors pebernødder. Det er de bedste pebernødder, jeg hidtil er kommet om ved - det er den eneste opskrift på pebernødder, som bliver godkendt her i huset, selv om andre også er forsøgt.

Jeg begyndte pebernøddebagningen i weekenden, men der er lang vej endnu, hvis der skal sikres en beholdning, som holder over julen. Jeg skal have fundet nogle gode gemmesteder, så de ikke forsvinder, ligeså hurtigt som de bliver bagt.

Pebernødder skal have tid til at "sætte" sig og trække alle krydderierne til sig. Derfor smager de heller ikke af så meget, når de stadig er varme. Faktisk begynder de først for alvor at træde i karakter dagen efter, at du har bagt dem (og alligevel er der højrisiko for, at de forsvinder inden......, så pas på..).


Det skal du bruge:

(til ca. 3 bageplader)

250 g hvedemel
150 g sukker
25 g finthakket mandler
1/4 tsk malet ingefær
1/4 tsk malet nellikker
1/4 tsk malet sort peber
1 tsk bagepulver
100 g blødt smør
1-2 æg (alt efter størrelse)


Sådan gør du:


1) Bland mel, sukker, finthakkede mandler og krydderier sammen i en stor skål
2) Smuldr smørret i blandingen og sammel herefter det hele med ægget til en stor rund kugle
3) Tril du dejen til kugler med hænderne og læg dem på en bageplade med bagepapir (pas på de ikke bliver for store, da de hæver til ca. dobbeltstørrelse i ovnen)
4) Varm ovnen op til 200 grader og bag dem på øverste rille i ca. 12 minutter. Ved varmluft varmes ovnen op til 180 grader)
5) Når pebernødderne er færdigbagte, hældes de over på en rist beklædt med bagepapir, hvor de afkøles
6) Når pebernødderne er afkølet kommes de i en kagedåse, hvor du kommer et stykke film over, inden låget sættes på (så sikres holdbarheden bedst)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar