Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

søndag den 15. december 2013

Konfekt: Nougatsnitter med appelsin og hindbær

3. søndag i advent og i dag har den stået på nisseværksted med at få pakket julegaver fint ind. Der er dog også blevet tid til at hygge i køkkenet. 2. omgang brunkager er blevet bagt og så fik jeg så småt startet på at få lavet konfekt.

Det blev ikke til så meget konfekt i dag, men det som det blev til smagte til gengæld fantastisk - og opskriften gives hermed videre.


Det skal du bruge:


ca 25 stk

1 usprøjtet appelsin
250 g rå marcipan
150 g nougat
100 g mørk chokolade
3-4 spsk frysetørret hindbær
Lidt flormelis til udrulning

Sådan gør du:


1) Appelsinen skylles, tørres og rives på et fint rivejern
2) Ælt halvdelen af appelsinen sammen med marcipanen og lad den anden halvdel tørre på en tallerken
3) Hak de frysetørret hindbær fint
4) Rul marcipanmassen ud til en kvadrat på ca. 25 * 25 cm. Brug lidt flormelis til udrulning - og børst det forsigtig af marcipanmassen med hånden igen, når udrulningen er færdig
5) Kom lidt mere flormelis på bordet og rul nougaten ud i 25*10,5 cm
6) Del marcipanpladen i to, og lim nougaten på den ene halvdel, og kom den anden halvdel ovenpå, så du nu har en fin sandwich
7) Nu skal chokoladen smeltes
8) Start med at hak chokoladen fint
9) Smelt halvdelen af chokoladen i en skål over et vandbad. Når chokoladen er smeltet og 40 grader, hældes den over i skålen med den anden halvdel af chokoladen. Rør rundt indtil al chokoladen er smeltet sammen (TIP: det er vigtigt at chokoladen ikke bliver mere end 40 grader varmt og når de er smeltet sammen, må de ikke overstige 34 grader, så skal der tempereres om igen)
10) Tag nu en dejskraber eller en paletkniv og smør et lag af den smeltede chokolade ud over marcipan-nougat sandwichen
11) Del den lange sandwich i to, og drys med den tørrede appelsinskal på den ene del og med finthakket frysetørret hindbær på den anden halvdel.
12) Lad chokoladen stivne
13) Skær nu sandwichen i mindre, mundrette stykker - trekanter og firkanter
14) Sæt på en tallerken og stil i køleskabet til de skal spises


Ingen kommentarer:

Send en kommentar