Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

tirsdag den 10. december 2013

Jødekager

Så er det næste hold julesmåkager klar. I aften har "bageagendaen" stået på de traditionelle jødekager. Faktisk plejer jødekager ikke at være en del af mit julebagnings repetoire, men nu havde jeg lyst til at prøve dem. De er blevet rigtig gode, og skal bestemt med i julebagningen også næste år.

I år skal vi holde jul hos min mor i Danmark - vi bliver mange mennesker, og derfor er jeg også sikker på, at et bidrag på julesmåkagefronten, vil blive taget godt imod.

December måned er måneden hvor jeg får afløb for alle mine bagelyster, som ikke bliver tilfredsstillet den resterende del af året af den simple grund, at vægten ikke tillader det. Så jeg elsker, at tillade mig at slå mig løs på bagningen i denne måned og for mig er det vigtig at jeg hygger mig med de ting, jeg kaster sig over i december. Det er lysten som driver værket, og her til aften har den stået på storhygge i køkkenet med bagning, tændte stearinlys, varm te på kanden og julemusik i radion - kan man ønske sig en bedre tirsdag aften ?

Det skal du bruge:


(ca. 100 stk.)

200 g smør, blødt
350 g hvedemel
85 g sukker
1/2 tsk hortetaksalt
1 stort æg
Ca 1 dl sukker (til pynt)
Ca 3/4 dl. kanel (til pynt
120 g mandler
Sammenpisket æg (til pensling)

Sådan gør du:

1) Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet
2) Tilsæt de øvrige ingredienser og saml dejen hurtigt
3) Læg dejen koldt i en halv til en hel time
4) Mens dejen hviler, kan du forberede pyntet
5) Pisk æggene sammen eventuelt med lidt vand i en skål
6) Smut mandlerne og hak dem med en grovtakket kniv relativt fint
7) Bland mandlerne i en skål sammen med sukker og kanel
8) Varm ovnen op til 200 grader
9) Drys lidt mel ud på bordet. Rul dejen ud - ca 2 mm tyk, og stik kagerne ud enten med et glas eller med udstiksforme. Jeg har denne gang brugt hjerter
10) Beklæd en bageplade med bagepapir og brug en kagespade til at flytte kagerne over på bagepladen
11) Pensl nu kagerne med æggeblandingen og drys med mandel/sukker/kanelblandingen
12) Bag kagerne i ovnen i ca. 7 minutter (afhængig af ovn) eller til de er gyldne. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar